Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Timberwolvesi pregazili Nuggetse i izborili majstoricu za finale Zapada

Košarkaši Denver Nuggetsa su večeras na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa imali priliku dovršiti posao i izboriti plasman u konferencijsko finale drugu godinu u nizu. U tome ipak nisu uspjeli, dapače, nisu bili niti blizu te su “Vukovi” uvjerljivom pobjedom od 115:70 izjednačili na 3-3 u seriji.

Iako su domaći košarkaši prvi poveli nakon alley-oop kombinacije Karl-Anthony Townsa za Rudyja Goberta, napad “Vukova” je nakon toga zakazao što su gosti iz Denvera znalački iskoristili ponajviše brzom tranzicijom pa su poslije tri minute igre poveli s 9:2 uz pet poena Michaela Portera Jr.-a i jedan manje Nikole Jokića. Nakon timeouta je Minnesota napravila seriju od 9-0 u tek nešto više od dvije minute pa su se vratili u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz uzastopnih poena Minnesote je dosegnuo čak 20 pa je domaća momčad došla do osjetne prednosti od 22:9 tri i pol minute prije kraja prve dionice. Maksimalna razlika u uvodnoj četvrtini je iznosila +18 nakon trice Anthonyja Edwardsa u kontranapadu za 29:11, a na predah se otišlo s vodstvom domaćih od 31:14.

Spomenuti Edwards je tijekom 12 minuta igre postigao 14 poena, a uz njega se istaknuo, u oba smjera odlični, Jaden McDaniels koji je uz 7 poena imao i dvije blokade te jednu ukradenu loptu, dok su se Towns i Gobert pobrinuli za skokove pa su obojica imala po sedam ne dozvolivši pritom nijedan napadački skok protivnicima.

Nastavili su Nuggetsi promašivati i početkom druge četvrtine, no spasili su ih skokovi u napadu, njih čak četiri u dvije i pol minute igre, poslije kojih su uspjeli svaki put doći do koša pa su spustili zaostatak na -12. U tim trenucima su branitelji naslova iskoristili to što su na parketu ostali i Jokić i Jamal Murray, dok su na drugoj strani na klupi bili Edwards i Towns.

Odlaskom Jokića na klupu i povratkom Edwardsa u igru, Minnesota je ponovno zaigrala bolje te je nizom od 8-0 ponovno otišla na +19. U tom razdoblju se istaknuo sjajni Naz Reid postigavši šest od tih osam poena. Niz se nastavio i nakon timeouta Denvera i povratka Jokića pa su do najvećih +24 Wolvesi došli poslije trice Edwardsa iz kuta preko Aarona Gordona i Jokića i polaganjem Townsa poslije skoka u napadu.

Minnesota je na kraju na poluvrijeme otišla s vodstvom od 59:40 na krilima 19 poena Edwardsa, odnosno 13 McDanielsa, a svakako treba istaknuti i 28 kombiniranih skokova tridenta visokih igrača Goberta, Reida i Townsa. Na drugoj strani je Jokić vukao momčad koliko je mogao sa 16 poena i pet skokova, dok je Murray bio kriminalan sa samo jednim pogotkom od 10 šuteva iz igre.

McDaniels i Edwards su postigli i uvodnih sedam momčadskih poena u trećoj četvrtini, a nakon zakucavanja potonjeg je prednost ponovno porasla na velikih +24. “Vukovi” su kompletnu dionicu proveli u prednosti većoj od 20 poena razlike te su u završnih 12 minuta ušli s vodstvom od 86:61. Treba istaknuti i to kako nakon tri četvrtine košarke u Target Centru košarkaši Denvera koji su u igru ušli s klupe nisu postigli niti jedan jedini poen.

Nakon polaganja Goberta, Minnesota je devet minuta i 50 sekundi prije kraja utakmice po prvi put došla do 30 poena prednosti što je trenera Denvera Mikea Malonea ponukalo na pozivanje timeouta poslije kojeg je odlučio u igru ubaciti rezerve rezervi i tako sačuvati udarne igle za majstoricu u Coloradu. Istom mjerom je ubrzo odgovorio i njegov kolega s druge strane, no Wolvesi nisu stajali te su u jednom trenutku poveli s čak 50 poena razlike poslije dva pogođena slobodna bacanja bosanskohercegovačkog reprezentativca Luke Garze. Tada je semafor, četiri i pol minute prije kraja, pokazivao nestvaran rezultat od 114:64 uz 28:3 u četvrtoj četvrtini.

Timberwolvesi su u konačnici slavili sa 115:70, a najefikasniji u slavlju su bili Anthony Edwards s 27 poena te Jaden McDaniels s 21 poenom, dok je kod poraženih Nikola Jokić ubacio 22 poena uz devet uhvaćenih skokova.

Odlučujuća sedma utakmica je na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak od 01:00 po hrvatskom vremenu.

Komentari

Povezano