Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tin Srbić je europski prvak na preči

Danas je u turskoj Antalyji okončano Europsko prvenstvo u gimnastici, a posljednjeg dana natjecanja je nastupio i jedini Hrvat koji je izborio finale – Tin Srbić. Tin je u finalu preče, svom sedmom “velikom” finalu u karijeri, osvojio šestu medalju, a danas se okitio onom najsjajnijom – zlatnom.

Srbić je nastupao peti po redu, a prije njegove vježbe je vodeći bio Talijan Carlo Macchini s ocjenom 14.200. Hrvatski gimnastičar je odradio poprilično čistu vježbu te je s ukupnom ocjenom 14.233 preuzeo vodeću poziciju, a nakon što je Norvežanin Sofus Heggemsnes pao sa sprave, postalo je jasno da je Srbić osvojio medalju. Poslije Norvežanina je pao i Mađar Krisztian Balazs, dok je posljednji natjecatelj Ukrajinac Illia Kovtun s ocjenom 13.966 zauzeo 3. mjesto i krenulo je veliko hrvatsko slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je ovo 34. hrvatsko finale na Europskim prvenstvima u povijesti te jubilarna 10. medalja i tek drugo zlato nakon što je prije današnjeg finala samo Marijo Možnik osvojio zlatnu medalju na preči 2015. godine u Montpellieru. Kao što smo već napisali, Srbiću je ovo šesta medalja na velikim natjecanjima u karijeri – na Europskim prvenstvima ima jedno zlato i dva srebra, na Svjetskim prvenstvima jedno zlato i jedno srebro te na Olimpijskim igrama ima srebro iz Tokija, a u Parizu će sljedeće godine napasti “Grand Slam”.

Komentari

Povezano