Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tolić strijelac i dvostruki asistent, prošla još trojica Hrvata

Utorak nam je osim brojnih događanja na Olimpijskim igrama u Parizu donio i sedam uzvratnih susreta 2. pretkola kvalifikacija za Ligu Prvaka, a važne uloge i prolaske u sljedeću rundu upisali su i hrvatski nogometaši.

Azerbejdžanski prvak Qarabag nije imao težak posao na svome terenu obraniti 2:0 prednost iz prvog susreta protiv gibraltarskog Lincolna. Nakon samo pola sata igre isti rezultat stajao je i na semaforu stadiona Tofiq Bahramov u Bakuu, a dva pogotka za domaćine postigao Juninho. Isti igrač upotpunio je trogodak u 44. minuti, a u drugom poluvremenu su Yassine Benzia i Leandro Andrade postavili konačnih 5:0. Naš Filip Buntić proveo je cijeli susret gotovo besposlen na vratima Qarabaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praška Sparta je nakon pobjede 2:0 u prvom susretu u uzvratu pred svojim navijačima s 4:2 svladala irski Shamrock Rovers. Strijelci za češkog prvaka bili su Victor OlatunjiMathias RossAsger Sørensen i bivši HNL-ovac Indrit Tuci, dok je dvostruki strijelac za goste bio Aaron Greene.

Moldavski prvak Petrocub nije uspio nadoknaditi zaostatak od 1:0 iz prvog susreta protiv ciparskog Apoela, unatoč vodstvu iz 60. minute kada je vodeći pogodak postigao Sergiu Plătică. Ipak, veselje domaćina trajalo je svega šest minuta, budući da je Marquinhos tada postavio konačnih 1:1 s čime je momčad za koju je svih 90 minuta odigrao Mateo Sušić prošla dalje.

Fenerbahce je nakon 4:3 s gostovanja kod Lugana očekivao lakši posao u Istanbulu, ali Švicarci se s time nisu složili te su preko Mohameda Haj Mahmouda u 7. minuti poveli s 1:0. Bili su gosti bolji takmac tokom prvog poluvremena, ali u nastavku domaćini ipak preokreću rezultat u svoju korist, najprije pogotkom Edina Džeke u 59. minuti, da bi konačnih 2:1 u 93. postavio Sebastian Szymański. Naš reprezentativni vratar Dominik Livaković odigrao je solidnu utakmicu na vratima Fenera.

A njegov bivši suigrač iz Dinama Marko Tolić bio je strijelac za svoj Slovan iz Bratislave za 1:0 vodstvo protiv Celja, prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca. U utakmici u kojoj su domaćini s 5:0 slavili protiv donedavnog kluba Damira Krznara i s ukupnih ih 6:1 izbacili iz daljnjeg natjecanja, Tolić je kao asistent sudjelovao u još dva pogotka slovačkog prvaka.

Mađarski Ferencvaros je s gostujućih 2:1 i ukupnih 7:1 izbacio velški The New Saints, dok je Malmö unatoč porazu od 3:2 na Farskim otocima kod KÌ Klaskvika, s ukupnih 6:4 prošao u 3. pretkolo.

Komentari

Povezano