Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tomislav Ivković: “Nije čudo da je Hajduk toliko bez titule”

U uzvratnoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu na Poljudu Hajduk je izgubio 1:0 od slovačkog Ružomberoka te tako ostao bez četvrtog pretkola, nakon što je u prvom susretu bilo 0:0. Momčadi Gennara Gattusa presudio je autogol Zvonimira Šarlije. Poraz Hajduka je za HRT komentirao Tomislav Ivković.

Žao mi je, ja sam prognozirao da se radi ražanj, a zec je u šumi. Previše je bilo preskakanja protivnika. Razmišljalo se već o sljedećem suparniku. S obzirom na ždrijeb postojala je nada da bi se moglo otići daleko, ali Ružomberok je momčad koja je pobijedila Hajduk 1:0 u dvije utakmice, s time da ne znam je li Hajduk u prvoj utakmici imao ijednu šansu. Nisam shvatio što je igrao Trajkovski, zašto je Livaja ispred njega, a on iza njega. Ako se najavljivalo, onda je Livaja trebao biti ta desetka, a Trajkovski gore u špici…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tomislav Ivković za HRT

Osvrnuo se onda i na općenito stanje u Hajduku:

Sam Hajduk nas je naviknuo da ovakvi problemi dolaze sada iz godine u godinu. Ja sam rekao, stalno govorim – problem nije u treneru ni toliko u igračima, nego je problem da ljudi u Hajduku moraju promijeniti svoj način razmišljanja o tome kako voditi klub. Nije slučajno da Hajduk toliko dugo ostaje bez Europe i ostaje bez titula. Stalno se negdje vrte, ali nisu to neke ozbiljne namjere niti je to neka ozbiljna želja ili da vidimo da u klubu, a Hajduk je institucija, nešto rade drugačije, da se približava vrhu. Da je to klub i momčad koji definitivno mogu biti ozbiljan problem ili velik pritisak na Dinamo, koji je u ovom trenutku ponovno iznad svih. Tako da neka porade prvo na sebi, a poslije razmišljaju o bilo čemu drugome.

Tomislav Ivković za HRT
Komentari

Povezano