Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Toni Kroos protiv Španjolske odigrao posljednju utakmicu u karijeri

Legendarni Toni Kroos danas je službeno završio karijeru u dobi od 35 godina. Izvrsni njemački veznjak prethodno je najavio da će se povući nakon Europskog prvenstva, a kako je njemačka reprezentacija ispala od strane Španjolske, njegova odluka o umirovljenju postala je službena.

Karijeru je započeo u Hansi Rostock, a potom je otišao u Bayernov omladinski pogon 2006. godine. U sezoni 2009./2010. igrao je na posudbi u Bayer Leverkusenu, gdje je eksplodirao. Odigrao je zatim nekoliko sjajnih sezona za Bayern, da bi prije deset godina prešao u Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroos je u Real Madrid stigao u srpnju 2014. za 25 milijuna eura iz Bayerna te se odmah nametnuo kao jedan od najboljih veznjaka svijeta, uz Luku Modrića i Brazilca Casemira, s kojima je imao sjajnu suradnju.

Za Real je odigrao 464 utakmice. Zabio je 28 golova te 98 puta asistirao. Za reprezentaciju Njemačke ima 113 nastupa i 17 golova, a 2014. je u Brazilu osvojio Svjetsko prvenstvo kao jedan od ključnih igrača reprezentacije Joachima Löwa. S Realom je po četiri puta osvojio La Ligu i Ligu prvaka. S Bayernom je triput bio njemački prvak, a jednom europski.

Komentari

Povezano