Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Toplak: „Hajduk je ispao od ekipe koja bi se u HNL-u borila za ostanak“

Hajduk je izgubio od Ružomberoka 1:0 i tako završio svoj ovosezonski put u Europi. Ispali su Bijeli iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu te tako nastavili negativan niz u kojem su posljednji put europsko natjecanje igrali još u sezoni 2010./2011. Nakon susreta svoje mišljenje podijelio je i stručni komentator Samir Toplak.

U šoku sam. Ovi navijači ovo ne zaslužuju. Ne zaslužuju ovoliko frustracija i razočaranja. Uporno dolaze na stadion i ja im skidam kapu, ali ovo što im igrači ponude nije dobro. Ovo je ispadanje od prosječne ekipe koja bi se u HNL-u borila za ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaš 180 minuta. Kako ćeš proći, a da ovakvoj ekipi ne zabiješ gol. Slažem se da se u ovoj utakmici stvorilo brdo šansi, ali Hajduk si je sam kriv. Da je zabio par šansi, lagano bi prošao. Ružomberok je mogao nauditi samo iz prekida i to su iskoristili jednom. Oni su padali s nogu, branili su se sa šest igrača u liniji. Ta Hajdukova stihija nije urodila plodom.

Posebno se osvrnuo na improvizaciju u vidu pozicije Anthonyja Kalika.

Neshvatljivo mi je koliko improvizacije ima u igri. Ne vidim ideju igre kojoj Hajduk teži. Kao treneru mi je neshvatljivo da je Anthony Kalik postao Zoran Vulić u malom. Ušao je kao desno krilo pa je otišao na lijevo da bi završio na beku. To se klubu kao Hajduku ne smije događati.

Prokomentirao je i slučaj oko odlaska Ivana Perišića.

Ono najbitnije čega nije bilo ni u jednom ni u drugom smjeru jest komunikacija. Sve ono što su trebali komunicirati između sebe nije smjelo izaći van. Tek kad se donese odluka onda se ide vani s izjavom. Perišić je preveliko ime hrvatskog nogometa da bi ovako sve završilo. Tužna priča koja nije zaslužila ovakav kraj.

Za kraj, osvrnuo se na poslovanje splitskog kluba…

Hajduk je pompozno doveo velika imena hrvatskog nogometa, ali je svu snagu temeljio na njima. Nogomet je momčadski sport i to je Ružomberok pokazao. Trebali su bolje procijeniti situaciju ako su htjeli ugroziti Dinamo, a ne da Kalik mora krpati tri pozicije u bitnoj utakmici.

Komentari

Povezano