Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Torcida i Uspinjača pobjedama zauzeli vodeće pozicije u ligi za popunu 1. HMNL

Nakon što su Futsal Dinamo i Olmissum u petak izborili finale 1. HMNL, u subotu su se igrale utakmice 4. kola lige za popunu 1. HMNL. Na splitskim Gripama je Torcida ugostila Novu Gradišku dok je Split išao na gostovanje kod Uspinjače Gimke.

Uspinjača Gimka – Split (3:1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gimka je povela već u 6. minuti kada je Kristijan Grbeša iz slobodnog udarca matirao vratara gostiju za 1:0. Mreže su do kraja poluvremena mirovale te smo su domaćini s minimalnim vodstvom otišli na odmor. U 25. minuti je Split izjednačio preko svog pivota Vicka Radića. U 36. minuti je kapetan Gimke Silvio Toth zabio za novo vodstvo domaćih. Split je do kraja utakmice pokušao doći do izjednačenja. S druge strane, domaćini su se branili i čekali svoju priliku iz tranzicije. Bepo Paus je u posljednjoj minuti riješio pitanje pobjednika i zabio za 3:1. Pogodak Pausa bi mogao na kraju lige za popunu biti iznimno vrijedan jer je zbog njega Gimka izjednačila međusobni omjer sa Splitom koji je u prvom susretu između ove dvije momčadi slavio rezultatom 2:0. Gimka je ovom pobjedom zauzela 2. mjesto na tablici koje osigurava plasman u 1. HMNL.

Torcida – Nova Gradiška (6:3)

Torcida je povela već u prvoj minuti susreta. Antonio Repić je pucao s lijeve strane te zabio za 1:0. U petoj minuti je Torcida došla do novog pogotka kada je Dujo Marić postigao gol za 2:0. Do kraja prvog poluvremena je domaća momčad riješila pitanje pobjednika. Jure Trivković je u 15. minuti povećao rezultat na 3:0 te je u 17. minuti Dujo Marić postigao svoj drugi pogodak za konačan rezultat prvog dijela od 4:0.

U drugom poluvremenu su mreže mirovale do 27. minute kada je Trivković postigao autogol za 4:1. Minutu kasnije Nova Gradiška dolazi do novog gola. Tomislav Marjanović je iskoristio pogrešku Torcide koja je pokušala odigrati s Rozgom kao golman-igračem te je igrač gostiju zabio za 4:2. Torcida je brzo vratila vodstvo od 3 razlike jer je u 29. minuti Mišerda postigao lijep pogodak s distance. Uzbuđenja su se nastavila jer je u 30. minuti vratar Torcide Vinko Rozga zaradio crveni karton te je nakon isključenja Marjanović zabio svoj drugi pogodak na susretu za 5:3. U 35. minuti Torcida dolazi do 6:3 vodstva. Dujo Marić je ponovno zabio i tako kompletirao svoj hattrick. Do kraja susreta je Nova Gradiška pokušala smanjiti zaostatak igrajući s golman-igračem. Gosti nisu uspjeli zabiti pogodak te je Torcida na kraju zasluženo slavila rezultatom 6:3.

S obzirom na to da je Gimka pobijedila Split, Torcida je sada vodeća momčad u ligi za popunu. Vrijedi istaknuti da je utakmica Torcide imala i humanitarnu akciju „Svi za Mašu“ na kojoj su se skupljali prihodi za Mašu Bulatović. Ako želite pripomoći ovoj hvale vrijednoj akciji, na slici ispod imate podatke o uplati:

Komentari

Povezano