Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Vardy zabio za bod Leicestera protiv Tottenhama pa provocirao gostujuće navijače

Večernji termin donio nam je posljednji susret prvog kola engleske FA Premier lige. “Nova” momčad prve lige Leicester City je na svom stadionu King Power ugostila Tottenham Hotspur, a rezultat ovog dvoboja bio je neodlučenih 1:1.

Od samog početka Spursi su se pokazali kao momčad koja će uzeti posjed i vršiti pritisak na protivnički šesnaesterac. Prvu veliku prijetnju smo gledali u šestoj minuti – dodavanje iz kornera je preusmjerio Rodrigo Bentancur, a trenutak prije nego što su Dominic Solanke i Cristian Romero mogli zahvatiti loptu ukazao se igrač domaćina Wilfred Ndidi koji je herojski intervenirao i spasio mrežu Lisica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontinuirani napadi Tottenhama u 29. su minuti napokon urodili pogotkom. James Maddison je ubacio prema petercu, a slabu reakciju Leicestera iskoristio je desni bek Pedro Porro koji je glavom zabio za 1:0 u korist Tottenhama. Španjolcu, kojemu je ovo treća sezona u dresu Spursa, je ovo sedmi ukupni zgoditak u engleskoj ligi.

Nakon 45 minuta igre činilo se da domaćini mogu biti zadovoljni činjenicom da gube sa samo jednim golom razlike, dok su njihovi suparnici definitivno imali razloga za optimizam ususret drugom poluvremenu.

Leicester nije puno bolje izgledao ni početkom nastavka. Nakon mirnih deset minuta, Tottenham je ponovno počeo napadati, prijetili su Solanke i Bentancur u 55. i 56. minuti te se činilo da je drugi gol Spursa neizbježan, a onda je uslijedilo iznenađenje.

Domaćinima se iz kontranapada pružila prva legitimna prilika – mladi Abdul Fattawu Issahaku je zaprijetio ubačajem, a na pravom mjestu je bio 37-godišnji Jamie Vardy. Veteran je glavom uputio prvi šut u okvir Spursa te je upravo on bio neobranjiv za Guglielma Vicarija. Od 57. minute semafor je signalizirao rezultat 1:1.

Pogodak je probudio Lisice koje su nakon njega izgledale puno eksplozivnije. Ndidi je zaprijetio u 66., a velika prilika stiže u 70. minuti kad je Vardyja u pravom mjestu u pravo vrijeme prepoznao novopridošli Facundo Buonanotte. Nažalost po domaćine, legenda njihovog kluba nije uspjela realizirati za vodstvo.

Vardy je uz to pri izlasku iz igre u 78. minuti provocirao navijače Tottenhama. Englez ih je podsjetio da on ima jedan naslov osvajača Premier lige, a njihov klub niti jedan.

U samoj završnici se osjetio veliki zalog ove utakmice te nismo vidjeli dosad viđenu eksplozivnost obje momčadi. Na samom kraju utakmice u 99. minuti vrijedi izdvojiti pokušaj Richarlisona koji je neprecizno zahvatio centaršut iz slobodnjaka.

Leicester može biti zadovoljan “čupanjem” bodova Tottenhamu, a za ove dvije momčadi remi znači da će privremeno zasjesti na 11. i 12. poziciju Premier lige.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano