Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tottenham izvukao pobjedu protiv Evertona

Osamnaesto kolo engleske Premier lige podarilo nam je prilično sadržajnu nedjelju, a nakon slavlja West Hama nad Manchester Unitedom i kao uvertiru za dvoboj kola između Liverpoola i Arsenala, odigrale su se četiri utakmice.

Tottenham je na svom terenu dočekao Everton i susret su otvorili na najbolji mogući način. U 9. minuti pogodio je Richarlison nakon sjajne akcije, a asistent je bio Brennan Johnson. Everton je u nekoliko navrata mogao izjednačiti, osobito preko Dominica Calverta-Lewina, ali nisu uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaznu za potrošene prilike dobili su u 18. minuti kada je udarac Brennana Johnsona obranio Jordan Pickford, ali lopta se odbila ravno do Heung-Min Sona koji pogađa za 2:0. Everton je nastavio s intenzivnim pritiskom, no do gola nisu mogli doći, iako su ga definitivno zaslužili, tako da se na odmnor otišlo s istim rezultatom.

U nastavku su obje ekipe imale šanse, a gosti su konačno uspjeli zabiti u 82. minuti kada je jako lijepo pogodio André Gomes. Spursi su živjeli na rubu i Everton je lako mogao doći do izjednačenja, no njihova slaba realizacija i refleksi Guglielma Vicaria držali su ih na životu. U nadoknadi je Everton tresao gredu, a lopta je plesala na crti, no do izjednačenja nisu mogli.

Vrijedi izdvojiti da je u ostalim susretima Burnley iznenadio Fulham pobjedivši ih 2:0, kao i Luton Newcastle s 1:0, dok je Bournemouth pobijedio Nottingham 3:2 hat-trickom Dominika Solankea.

Komentari

Povezano