Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tottenham nakon preokreta razbio West Ham

Osmo kolo engleskog Premiershipa otvorili su na Tottenham Hotspur Stadiumu nogometaši Tottenhama i West Hama. Domaćini su slavili rezultatom 4:1.

U šestoj minuti prvi je opasno zaprijetio Brennan Johnson, no njegov pokušaj je prohujao kraj lijeve stative. U 11. minuti Mohammed Kudus je pucao pod gredu, no Guglielmo Vicario je sjajno reagirao. Pokušao je i Heung-Min Son pet minuta kasnije no poslao je loptu desno od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do vodstva su došli gosti u 18. minuti nakon što je Jarrod Bowen ostavio odličnu loptu u za Kudusa koji poentira udarcem iz blizine u lijevu stranu gola. Do izjednačenja su domaćini stigli u 36. minuti kada je Dejan Kuluševski odlično reagirao na sjajno dodavanje Jamesa Maddisona. Primirio je loptu i zabio od desnu stativu prekrasnim udarcem.

U drugom dijelu su domaćini prebacili u višu brzinu. Prvo je u 52. minuti kao rezultat fantastične timske igre lopta došla do Destinyja Udogiea koji je pronašao Yvesa Bissoumu koji je pospremio loptu u donji lijevi kut. Tri minute kasnije Son je pokušao zabiti iz peterca, Alphonse Aréola mu je obranio, da bi potom Jean-Clair Todibo nespretno zatresao svoju mrežu.

Ovaj nalet dovršen je pogotkom u 60. minuti, kada je Son solo prodorom završio u kaznenom prostoru te je udarcem u donji lijevi kut postavio konačni rezultat utakmice. Kuluševski je probao s ruba šesnaesterca pet minuta kasnije, ali je lopta prohujala kraj lijeve stative. U 76. minuti pucao je glavom po sredini gola Timo Werner, no Aréola je dobro reagirao.

Posljednja zanimljivost na susretu nije vezana za gol priliku već za šakačke obračune. Kudus je u 85. minuti, nakon intervencije VAR-a, zaradio crveni karton nakon što je ošamario dvojicu igrača Tottenhama.

Tottenham kao da je doživio preporod u drugom dijelu i zasluženo su osvojili sva tri boda, a Johnson nije postao prvi Tottenhamov igrač u povijesti koji je tresao mrežu u sedam uzastopnih utakmica.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano