Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tottenham s dva igrača više u zadnjoj minuti svladao Liverpool

Utakmicu dana u engleskoj Premier ligi odigrali su Tottenham i Liverpool. Tottenham je u utakmicu ušao nakon neriješenog rezultata protiv Arsenala prošli vikend, dok je Liverpool posljednje četiri utakmice u nizu dobio 3:1. U čudnoj utakmici u kojoj je Liverpool dobio dva crvena kartona na kraju je autogolom Joëla Matipa završilo 2:1.

Nešto bolji ulazak Liverpoola u utakmicu pokvario se u 26. minuti. Tada je Curtis Jones nakon jednog nes(p)retnog starta i VAR provjere dobio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo osam minuta kasnije činilo se kako je Liverpool došao u vodstvo. Mohamed Salah je uposlio Luis Díaza koji lijepo zabija. Ipak, Kolumbijac je bio u zaleđu i ostalo je 0:0.

Ono što nije uspio Liverpool, uspio je Tottenham u 36. minuti. Nakon sjajne akcije Richarlison je vratio povratnu loptu za Heung-min Sona koji ju posprema za veliko slavlje domaćih navijača.

Liverpool je ipak uspio doći do pogotka kojim je osigurao da na predah ne odu sa zaostatkom. Virgil van Dijk je spustio loptu za Codyja Gakpa koji fantastično iz okreta pogađa za 1:1. S tim rezultatom se i otišlo na poluvrijeme.

Očekivano je Tottenham u drugom dijelu preuzeo kontrolu u posjedu i dodatno pritisnnuo Liverpool. No, nisu uspjeli sav taj posjed pretvoriti u prilike kojima bi ugrozili Allisona. Najbliže je došao Son čiji je dalekometni udarac Brazilac uspio obraniti.

U 69. minuti Liverpool je zaradio i drugi crveni karton. Jota, koji je prvi žuti karton dobio samo minutu ranije, radi glup prekršaj zbog kojeg je dobio i drugi žuti karton. Time je Liverpool ostao sa samo devet igrača.

Liverpool je nakon toga sve podredio obrani, što se vidjelo i s napravljenim zamjenama. Iz igre su izašli Salah i Díaz, dok su umjesto njih u igru ušli Wataru Endo i Trent Alexander-Arnold.

Unatoč dva igrača manje, Tottenham se mučio s probijanjem bloka Liverpoola. S obzirom na brojčanu prednost, domaćini su stvarali iznenađujuće malo.

Kada se činilo kako će Liverpool uspjeti izdržati s dva igrača manje, Tottenham je zabio za 2:1. Točnije, loptu je nes(p)retno u svoju mrežu poslao Matip koji je tako ispao tragičar svoje momčadi.

Ovim rezultatom Tottenham je skočio na drugo mjesto tablice odmah iza Manchester Cityja. Uz to, Tottenham je uz Arsenal ostao jedina neporažena momčad lige.

Komentari

Povezano