Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tottenham u ludoj utakmici ukrao bod Cityju

U derbiju 14. kola engleske Premier lige Manchester City je dočekao krnji Tottenham na vrućem Etihadu. Fenomenalan susret priredile su nam trupe Pepa Guardiole i Ange Postecoglua! Utakmica je završila 3:3, ali s još jednom sudačkom mrljom u posljednjim trenucima susreta. Sjajan ulazak u sezonu Spursa uništile su brojne ozljede u zadnjih par kola. Čak šest godina je prošlo otkada je Manchester City propustio pobijediti u tri ligaške utakmice zaredom – zaista impresivan podatak.

U početnim postavama nije bilo iznenađenja, barem prema najavama. Tottenham je, prisiljen ozljedama, startao bez klasičnog stopera. Pa su tako u srcu obrane započeli Ben Davies i Emerson Royal. U redovima Građana susret je započeo naš Joško Gvardiol dok je Mateo Kovačić ostao na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prve minute Manchester City je zagospodario terenom i već u 6. minuti Jérémy Doku promašuje ogromnu priliku. Par sekundi nakon, Doku gubi duel sa Heung-min Sonom koji sjajno poentira za 0:1. Son je u samo tri minute postigao gol i autogol. U 9. minuti Erling Haaland nakon ubačaja loptu prebacuje glavom i ona pogađa Sona i ulazi u gol za 1:1.

City je nastavio dominirati, a Doku u 30. minuti propušta još jednu priliku i gađa okvir gola. Samo minutu nakon, Julian Álvarez sjajno asistira Philu Fodenu koji s par metara pogađa za 2:1. Sjajni Álvarez u 35. minuti pogađa novi okvir gola. Tottenham je teško disao u tim trenucima, ali izdržali su do poluvremena i otišlo se na predah s 2:1.

U nastavku, Pierre-Emile Højbjerg je ušao umjesto nevidljivog Bryana Gila iako treba reći kako je po viđenome Yves Bissouma bio među najgorim pojedincima gostujuće ekipe u prvih 45 minuta. U 69. minuti Son sjajno krade loptu i asistira za predivan pogodak Lo Celsa! Gol, autogol i asistencija Sona koji je postao peti igrač s takvim učinkom u povijesti Premier lige.

U 81. minuti City ponovno vodi. Bissouma ponovno griješi, a Haaland sjajno pronalazi Jacka Grealisha na drugoj stativi koji zabija za 3:2. No, to nije bilo sve što su nam priredili Manchester City i Tottenham, jer smo u završnici vidjeli pravi kaos! U 90. minuti Brennan Johnson je sjajno ubacio, a Dejan Kuluševski poentirao ispred Nathana Akéa za 3:3.

Sudac Simon Hooper je pokazao pet minuta nadoknade i počinio ogromnu pogrešku. U 93. minuti prvo je pustio prednost nakon prekršaja na Haalandu koji je sjajno gurnuo za Grealisha. Grealish je izašao 1-na-1, a Hooper dosudio prekršaj i zaustavio utakmicu. Cijela ekipa Cityja je poludjela na Hoopera zajedno s tribinama.

Sumarno, londonski Arsenal je nedvojbeno ispao najvećim pobjednikom ovog kola. Malo tko se nadao kiksu Cityja protiv oslabljenog Tottenhama, te moramo poslati same pohvale za trupe Ange Postecoglua koje su i u ozljedama pogođenom sastavu izvukle vrijedni bod kod Građana.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano