Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tottenham uz dosta muke svladao Luton i zauzeo prvo mjesto na tablici

Danas od 13:30 su LutonTottenham otvorili osmo kolo Premier lige. Domaćin Luton je ušao u ovaj susret kao 17. momčad u ligi. Posljednju utakmicu su odigrali u utorak kada su na svom terenu poraženi od Burnleyja 2:1. S druge strane, Tottenham je odlično ušao u sezonu te su prije početka kola bili druga momčad lige. Potencijalna pobjeda nad Lutonom im je garantirala barem privremeno zauzimanje vodeće pozicije na ljestvici.

Spursi su furiozno ušli u susret te su u prvih deset minuta imali čak četiri odlične prilike, ali udarci Sona, Richarlisona i Pedra Porra su otišli pored gola. Najbolju priliku je imao Richarlison koji je u trećoj minuti s dva metra udaljenosti promašio prazna vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominacija gostiju se nastavljala tokom cijelog prvog poluvremena. Tottenham je u prvih 45 minuta imao čak 81% lopte, ali niti jedan od 12 upućenih udaraca nije ozbiljnije namučio Thomasa Kaminskog na golu Lutona. Domaćini su čak postigli pogodak u prvom dijelu, ali on je bio poništen zbog zaleđa te je to bila jedina ozbiljnija prilika Lutona u prvih 45 minuta. Prije završetka prvog poluvremena, veznjak Spursa Yves Bissouma je simulirao na dvadesetak metara od gola protivnika te mu je sudac John Brooks zasluženo dao isključujući drugi žuti karton te su gosti na poluvrijeme otišli s desetoricom.

U 52. minuti su gosti došli u vodstvo. Nakon ubačaja iz prekida je lopta došla do James Maddisona koji se oslobađa svog čuvara i pronalazi Micky van de Vena koji zabija za 0:1. Deset minuta kasnije je Pedro Porro pokušao „trivelom“ zabiti s dvadesetak metara, ali njegov udarac je išao pored gola.

To je bilo sve što smo vidjeli od Spursa u drugom dijelu. Luton je do kraja susreta pokušavao doći do izjednačujućeg pogotka te su bili opasniji prema naprijed. Najviše su prijetili Alfie Doughty i Carlton Morris, ali najbolju priliku je imao Elijah Adebayo kada iz neposredne blizine nije uspio uputiti udarac prema golu Guglielma Vicaria.

Spursi su na kraju ipak došli do minimalne 1:0 pobjede. Očekivala se i uvjerljivija partija kluba iz Sjevernog Londona, ali pobjeda je pobjeda te je Tottenham sada na prvom mjestu na tablici. Eventualnim remijem između Arsenala i Manchester Cityja, izabranici Ange Postecogloua bi mogli otići na reprezentativnu pauzu kao vodeća momčad Premier lige.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano