Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tour de France 2023: Vingegaardova simultanka

“Mislio sam da ne radi kako treba“: tim riječima Jonas Vingegaard sumirao je brojke na svom ciklokompjuteru pa tako i vlastitu izvedbu na jedinom kronometru ovogodišnjeg Toura, voženom u duljini od 22,4 km između Passyja i Comblouxa u francuskim Alpama.

Danac je naprosto uništio hibridnu varijantu kronometra s dva teška uspona, u jednom od najbolje odvoženih kronometara u povijesti. Činjenica da je Tadej Pogačar odvezao standardno dobar kronometar i završio drugi, čak 1:38 iza Danca dovoljno govori o Vingegaardovim performansama jučer. Prvi među Zemljanima, Wout van Aert, završio je treći, skoro 3 minute (+2:51) iza momčadskog kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogačar je dosada polagano „grickao“ inicijalnu prednost koju je Vingegaard stekao nakon 6. etape o kojoj smo pisali, da bi prije kronometra prišao na samo 10 sekundi zaostatka. Međutim, sada (+1:48) mu marginalni dobici neće biti dovoljni nego će morati uloviti rivala na jako lošem danu. Za to su mu preostale samo dvije realistične prilike: današnja 17., najteža etapa s usponom na Col de la Loze i čak 5.400 m elevacije; te 20. etapa s čak 6 kategoriziranih uspona u Vogezima.

Inače, treće mjesto u ukupnom poretku preuzeo je Adam Yates koji s 8:52 zaostatka opasno prijeti rekordima iz zloglasnih vremena biciklizma. Nama preostaje vjerovati u čistoću nevjerojatnih performansi Vingegaarda i Pogačara i nadati se kako ih nikad nećemo vidjeti u fotelji Oprah Winfrey ili Tončice Čeljuske.

Najveća razlika između 1. i 3. u ukupnom poretku od 2000. do danas
Izvor: www.procyclingstats.com
Komentari

Povezano