Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Towns i družina bolji od Italije, Schröder briljirao u pobjedi nad Australijom

Trećeg dana Svjetskog prvenstva u košarci na raspored je došlo 2. kolo po skupinama, te smo već u jutarnjem terminu vidjeli prvo iznenađenje.

Predvođena s 24 poena, 11 skokova i pet asistencija Karl-Anthonya Townsa, reprezentacija Dominikanske Republike svladala je Italiju s 87:82 u susretu Skupine A. Andres Feliz ubacio jednak broj poena kao i glavna dominikanska zvijezda, dok je za Italiju 17 poena ubacio Marco Spissu. Ključne su bile dvije velike serije Dominikanske Republike, najprije 20:7 od 17. do 22. minute te potom blitzkrieg 17:3 od 25. do 27. minute za velikih 62:48.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tricom Townsa dvije i pol minute do kraja Dominikanci dolaze do naizgled sigurnih 83:67, ali Spissu sa svojih 10 ubačaja dovodi Talijane na samo -3 na 19 sekundi prije kraja, međutim vremena za potpuni prekret više nije bilo.

Skupina E donijela nam je sjajnu utakmicu Njemačke i Australije, koju je s 30 poena, osam assista i četiri ukradene lopte obilježio Dennis Schröder, te tako odveo Njemačku do pobjede 85:82.

Cijela utakmica protekla je u neizvjesnom tonu, niti jedna se momčad čitavim njenim tokom nije uspjela rezultatski odvojiti, a u samom finišu Nijemci su ostali hladnije glave i mirnije ruke te zasluženo slavili. Za Australiju je 21 poen ubilježio Patty Mills.

Naši južni susjedi Crnogorci svladali su u utakmici Skupine D Egipat s 89:74. Uspio je izbornik Boško Radović i odmoriti svoje glavne vedete, budući da nitko nije upisao više od 22 minute, a i u takvoj konstelaciji snaga do izražaja je došao Nikola Vučević sa 16 poena i sedam skokova, dok se kod Egipćana s 26 poena istaknuo Ehab Amin.

U Skupini H vidjeli smo još jednu veliku pobjedu Kanade, koja je s 55 poena razlike svladala Libanon. Utakmica je od samog starta imala jasan smjer u kojem ide, a do konačnih 128:73 Kanadu su predvodila čak devetorica dvoznamenkastih igrača, od kojih je najvećih 17 poena ubacio R.J. Barrett.

Komentari

Povezano