Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Trabzonspor dovodi hrvatskog trenera?

Aktualni prvak Turske Trabzonspor odigrao je sjajnu prošlu sezonu i zasluženo stigao do dugo očekivane titule. Ipak, ove sezone rezultati nisu na razini prošlogodišnjeg, a djelomice tu “krivice” imaju i oporavljeni trojac velikana Galatasaraya, Fenerbahçea i Beşiktaşa koji su prošle sezone podbacili, dok su ove ponovno zauzeli vrh ljestvice.

Trabzon je tako u dosadašnjih 27 kola već utrostručio ukupan broj poraza u cijeloj prošloj ligaškoj sezoni (9 naspram 3), te trenutno zauzimaju 6. mjesto Süper Liga, iza spomenutog trojca, Adane Demirspor i İstanbul Başakşehira. Nedavno su morali i na domaćem terenu položiti oružje, što je momčadi bio veliki forte, nakon 36 uzastopnih domaćih utakmica bez poraza, slavio je u Trabzonu Ümraniyespor. Uz to, švicarski Basel ih je pred koji mjesec izbacio u prvoj knock-out fazi UEFA-ine Konferencijske lige. Arhitekt čudesne titule, Abdullah Avcı bio je za trenerskim kormilom još od jeseni 2020. pa sve do gore navedenog domaćeg poraza, koje ga je uz navedene loše rezultate koštalo pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenersko je kormilo potom privremeno Avcıjev dotadašnji pomoćnik, Orhan Ak, no i on je nakon uvodne pobjede ispao iz Turskog kupa gdje je u četvrtfinalu bolji bio Ankaragücü. Značilo je to i kraj njegove kratke epizode, pa ih je u zadnjoj utakmici vodio iskusni Ihsan Derelioğlu, aktualni sportski direktor kluba. I tu je Crnomorska Oluja upisala poraz, ovaj put od Kasımpaşe. Znači i to da je turski velikan u potrazi za novim trenerom, a zadnjih se dana naveliko spominju i dva hrvatska imena!

Predsjednik kluba nedavno je izjavio kako su već obavljeni razgovori sa Slavenom Bilićem, koji je donedavno bio trener engleskog Watforda, a u Turskoj je već obavljao trenerski posao vodeći Beşiktaş od 2013. do 2015. Od danas je pak u opticaju i ime Nenada Bjelice, koji je do prošloga ljeta vodio domaći Osijek. Ostaje za vidjeti hoće li jedan od hrvatskog dvojca zasjesti na klupu aktualnog prvaka, ili će to pak biti treće ime.

Komentari

Povezano