Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tragedija na testu uoči Croatia Rallya. Poginuo irski vozač

TIJEKOM trening-vožnje uoči natjecanja WRC Croatia Rally koje se treba održati idućeg vikenda na cestama diljem Hrvatske, danas je došlo je do slijetanja vozila s ceste u Loboru kod Zlatara, gradića u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Unesrećeni je Irac Craig Breen, 33-godišnji vozač WRC Hyundai tima koji iza sebe ima bogatu 14-godišnju karijeru tokom koje je vozio za Peugeot, Citroen, Hyundai i Ford. Breen je ove sezone vozio jako dobro i nalazio se na 6. mjestu u ukupnom poretku vozača iza Evansa, Tänaka, Rovanperäe, Neuvillea i Ogiera. Inače je tokom karijere pobijedio u 30 brzinaca te se osam puta penjao na pobjedničko postolje, iako nikad nije pobijedio niti u jednoj utrci WRC-a.

Breen je, prema prvim informacijama, prednjim lijevim krajem automobila Hyundai i20 N Rally1 udario u drveni stup i na mjestu preminuo, dok je suvozač prošao bez ozljeda, javlja PU krapinsko-zagorska. 

Povodom tragedije, Hyundai je izdao i službeno priopćenje:

“Hyundai Motorsport s dubokom žalosti potvrđuje da je vozač Craig Breen danas izgubio život u nesreći tijekom testa pred Croatia Rally. Suvozač James Fulton je neozlijeđen u nesreći koja se dogodila nakon podneva po lokalnom vremenu. Hyundai Motorsport izražava najdublju sućut Craigovoj obitelji, prijateljima i njegovim mnogobrojnim navijačima”.

Policijski očevid u Zlataru je u tijeku, a tokom poslijepodneva bismo trebali dobiti više informacija, iako je ona najgora već objavljena, a motosport je još jednom zavijen u crno.

Obitelji vozača Craiga Breena i svim bližnjima izražavamo iskrenu sućut.

Komentari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezano