Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Trener Ivana Šapine nakon poraza u polufinalu OI: ‘Nikad se ne vadim na suce, ali ovo je čista krađa’

Posljednji hrvatski predstavnik u taekwondou na Olimpijskim igrama u Parizu, Ivan Šapina, nije uspio ući u finale kategorije preko 80 kilograma. Iako je imao vodstvo od 1-0 u rundama i 6-4 u drugoj samo pet sekundi prije kraja, na kraju je poražen od Iranca Ariana Salimija rezultatom 2-1 u rundama.

Šapina nakon poraza nije bio spreman za izjavu, međutim njegov trener Dejan Mesarov je za Sportske novosti rekao sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri dana natjecanja, 200 borbi, ne znam je li ijedan sudac skinuo bodove za udarac u glavu. Dobili smo opomenu za držanje. Ubio nas je sudac zadnjih deset sekundi. Nikad se ne vadim na suce, ali ovo je klasična, čista krađa. U takvoj borbi ima valjda deset takvih situacija, ali ovo još nisam vidio.

Je li trebalo držati distancu zadnjih šest sekundi?

Teško je, Irancu je to specijal, prošlo je, bilo je tu možda i malo umora. Ne znam, uopće ne znam što reći. Idemo dalje, Tokio nam je proletio, nismo uspjeli, sad idemo na glavu. Ivan se borio kao lav. Ne možeš vjerovati – silno razočaran bio je Mesarov.

Šapina će se večeras od 20:19 sati boriti za broncu protiv pobjednika borbe između Kubanca Rafaela Albe i Abdoula Issoufoua iz Nigera.

Komentari

Povezano