Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Trener Ružomberoka: “Hajduk se mora otvoriti, tu ćemo tražiti priliku”

Trener slovačkog Ružomberoka Ondřej Smetana najavio je na konferenciji za medije uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Hajduka. U prvoj utakmici u Slovačkoj bilo je 0:0.

S obrambene strane smo odigrali zanimljivu utakmicu. Kako je Hajduk igrao posljednje dvije utakmice, bili smo relativno dobro pripremljeni za njih. Moram pohvaliti momke koji rade svoj posao posebno u srednjem redu. Tu smo imali prolaz kada su nas baš ‘naljutili’ i pomaknuli se više lijevom stranom, što nas je nemalo iznenadilo. Bili smo spremniji na na napade sa suprotne strane, ali smo reagirali tijekom poluvremena i pokušali im parirati. S obrambenog aspekta, ne sjećam se niti jednog našeg velikog problema niti neke njihove šanse kakve nam je stvarao Trabzonspor. S ofenzivne točke gledišta, žalim što nam nismo iskoristili priliku Chriena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U europskim utakmicama se kao najveći problem pokazala realizacija…

Mogu to gledati iz dva kuta. Pozitivno je što možemo doći u zonu prilike, a druga stvar je da moramo imati više kvalitete. Ne možemo sami sebi lagati. Možemo doći u nekoliko situacija, ali smo brzopleti i nekvalitetni. Ipak, u odnosu na utakmicu s Trabzonom, vidio sam malo više iskustva, pogotovo u tranziciji. Međutim, moramo biti bolji. To je savršeno jasno.

Trener Hajduka Gennaro Gattuso rekao je da je još uvijek otvoreno, ali da će se moći osloniti i na svoje navijače kod kuće. Kako gledate na vaše šanse u uzvratnoj utakmici?

Nije idealan rezultat za uzvrat, ali je relativno pristojan za ‘drugo poluvrijeme’. Morat će se Hajduk i kod kuće više ‘otvoriti’, morat će više napadati i možda će nam se otvoriti potrebni koridori. S druge strane, sa stajališta pritiska i atmosfere, nama može biti puno teže, ali došli smo ovdje i pritisak na ovoj razini je dio toga. Moramo se moći nositi s tim. Hajduk može očekivati bolji rezultat u utakmici, što može biti dobro za nas, ali moramo otvoreno priznati da su šanse više na strani protivnika. 

Komentari

Povezano