Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tri aktualna Davis Cup prvaka potvrdila dolazak u Umag

Nakon što je prije nekoliko tjedana nastup na Plava Laguna Croatia Open turniru u Umagu potvrdio trenutno šesti tenisač s ATP ljestvice, Andrey Rublev, danas je stigla potvrda da će u glavnom ždrijebu biti trojica aktualnih Davis Cup prvakaLorenzo Musetti, Matteo Arnaldi i Lorenzo Sonego.

Talijani su svake godine rado viđeni gosti u Umagu ponajviše zbog blizine turnira toj zemlji i golemoj podršci koju imaju od strane svojih navijača. Dvojica od njih trojice su nastupila i prošle godine, a obojica su ispala u polufinalu. Arnaldija je zaustavio kasniji pobjednik Alexei Popyrin nakon trilera dugog tri sata i 16 minuta, dok je Stanislas Wawrinka bio uvjerljiv protiv Sonega te ga je svladao s 2-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ovogodišnji turnir na rasporedu je od 19. do 27. srpnja i bit će to već 34. izdanje najstarijeg ATP turnira u Hrvatskoj. Već ranije nastup je potvrdio šesti igrač svijeta, Rus Andrey Rublev, jedan od najatraktivnijih tenisača današnjice, a s trojicom izvrsnih talijanskih igrača konkurencija za pobjedu u Umagu dodatno se zaoštrava“, naglasio je predsjednik Organizacijskog odbora turnira Dragan Pujas, ujedno i predsjednik Uprave Plave Lagune. 

Iako je u Umagu bio samo jednom, 2022. godine kada ga je u drugom kolu zaustavio sunarodnjak i osvajač turnira iz 2018. godine Marco Cecchinato, Lorenzo Musetti (ATP – 24.) je bio pun riječi hvale za turnir.

„Jako se radujem povratku u Umag. To mi je jedan od najdražih turnira u godini, ponajviše zato što je tako blizu Italiji i zbog velikog broja talijanskih navijača koji me bodre“, rekao je 22-godišnji Musetti, trenutno 23. igrač svijeta, koji najviše voli igrati baš na zemljanoj podlozi.

Direktor turnira Tomislav Poljak je bio izrazito zadovoljan potvrdom nastupa talijanske trojice.

„Presretni smo što smo uspjeli potvrditi dolazak trojice osvajača Davis Cupa. Trojac Musetti, Arnaldi i Sonego donio je Italiji, uz lidera Sinnera, veliki momčadski naslov i nositelji su procvata talijanskog tenisa. Znamo kakvu potporu publike talijanski tenisači imaju u Umagu i nadamo se da ćemo u tjednima koji su pred nama dogovoriti nastup još ponekog talijanskog igrača“, rekao je.

Posljednji Talijan koji je osvojio ATP turnir u Umagu je trenutno drugi tenisač svijeta i osvajač ovogodišnjeg Australian Opena Jannik Sinner koji je 2022. godine u finalu pobijedio Carlosa Alcaraza, trenutno trećeg tenisača svijeta.

U odnosu na prethodne godine, raspored odigravanja mečeva bit će značajno izmijenjen jer odmah nakon umaškog turnira počinje tenisko natjecanje na Olimpijskim igrama u Parizu. Tako će glavni turnir početi već u nedjelju 21. srpnja, polufinale je na rasporedu u petak (26.), a finale u subotu (27. srpnja).

Komentari

Povezano