Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tri Hrvatice poražene u prvom kolu turnira u Šibeniku

Ovog se tjedna na teniskim terenima u Šibeniku održava turnir iz serije W75. Danas su na njemu u akciji bile tri hrvatske predstavnice, koje su doživjele poraz.

Prva je na teren izašla Tara Würth, koja je u dva seta poražena od Francuskinje Selene Janićijević. Konačan rezultat bio je 6:4, 6:2 u korist francuske tenisačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Würth je odlično krenula u meč i odmah povela 2:0. No, Janićijević zatim uzima četiri gema u nizu i dolazi do prednosti. Hrvatska tenisačica se vratila do 4:4, ali zatim ponovno gubi dva gema u nizu te samim time i set. U drugom setu Janićijević s dva breaka potvrđuje prolazak u iduće kolo.

Petra Martić je u posljednje vrijeme u lošoj formi te je u Šibenik stigla kao prva nositeljica. Nažalost, loša forma se nastavila te je Martić sa 6:4, 6:3 poražena od slovenske predstavnice Veronike Erjavec.

Erjavec je bolje krenula u meč i brzo stigla do 5:1. Martić je vratila jedan break zaostatka, ali se nije uspjela do kraja vratiti u set. U drugom setu Martić je čak četiri puta izgubila svoj servis i sa 6:3 ispala s turnira.

Posljednja Hrvatica danas bila je Lucija Ćirić-Bagarić. Od nje je sa 6:4, 7:5 bolja bila 351. tenisačica svijeta Gabriela Lee.

U prvom setu Lee je povela 5:2. Hrvatska tenisačica se vratila do 5:4, no Rumunjka iz drugog pokušaja dovršava posao. U nastavku je egal trajao do rezultata 4:4 kada Lee oduzima servis Ćirić-Bagarić i dolazi do servisa za meč. Hrvatica se ne predaje i breakom ostaje u meču.

Ipak, Ćirić-Bagarić već u idućem gemu još jednom gubi svoj servis. Rumunjka je ovaj put ostala mirna i potvrdila plasman u drugo kolo.

Hrvatska je tako ostala na samo jednoj predstavnici u Šibeniku. Jučer je svoj meč prvog kola izgubila Ria Derniković. Jedina uspješna u prvom kolu bila je Iva Primorac, koja je u dva seta svladala Grkinju Dimitru Pavlou. Ona će u drugom kolu igrati protiv Kathinke von Deichmann.

Komentari

Povezano