Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tri Hrvatice poražene u prvom kolu WTA turnira u Makarskoj

Drugog dana WTA 125 turnira u Makarskoj, u akciji su bile tri naše tenisačice, a sve tri su poražene s 2-0 u setovima.

Prva je na centralni teren u Makarskoj izašla Antonia Ružić koja je za protivnicu imala 53. tenisačicu svijeta Jasmine Paolini. Talijanka je bila prejaka za Ružić te je u dva rutinska seta prošla u drugo kolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ružić je bolje ušla u meč i brzo povela s 3:1. Nakon toga je Talijanka uzela pet od idućih šest gemova i sa 6:4 osvojila prvi set. Ružić je imala dobru priliku povesti u setovima, ali je u ključnim poenima griješila i tako prepustila set Paolini.

U drugom setu presudan je bio break Paolini pri rezultatu 4:3, nakon čega je mirno odservirala za meč. Bila je ovo lijepa prilika za Ružić koja je uz malo više staloženosti mogla upisati veliku pobjedu protiv 53. tenisačice svijeta.

Nakon Ružić, na centralni teren u Makarskoj izašla je Petra Marčinko. Njena protivnica bila je 79. tenisačica svijeta Diane Parry.

Nije Marčinko dobro ušla u meč te se već nakon devet minuta našla u zaostatku 3:0. Do kraja seta Parry je još jednom oduzela servis Marčinko i sa 6:2 povela u setovima.

Marčinko je loše ušla i u drugi set pa se brzo našla u zaostatku od 2:0. Ipak, Petra nakon toga diže svoju razinu igre i s tri gema u nizu po prvi puta u meču dolazi breaka prednosti. Sreća nije dugo trajala jer Parry odmah u idućem gemu izjednačuje na 3:3.

Egal je trajao do rezultata 5:4 za Francuskinju kada Marčinko još jednom gubi svoj servis i nakon dvostruke pogreške na meč lopti upisuje novi poraz.

Posljednja je na centralni teren u Makarskoj istrčala Tena Lukas koja je za protivnicu imala Rebeccu Peterson. Nepotrebno je pisati išta detaljnije od konačnog rezultata – 6:0 6:1 za Šveđanku.

Tako je Hrvatska ostala na samo jednoj predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji u Makarskoj – Ani Konjuh.

Komentari

Povezano