Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tri hrvatske veslačke posade izborile polufinale SP-a

Glavni grad Srbije, Beograd, domaćin je ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u veslanju. Danas popodne su u četvrtfinalnim utrkama nastupile tri hrvatske posade te su sve tri izborile plasman u polufinale.

Prvi je u čamac ušao Damir Martin koji je u svojoj kvalifikacijskoj skupini samca zauzeo treće mjesto, posljednje koje je iz svake skupine vodilo u polufinale. On je ciljem prošao u vremenu 7:12.33, dok je najbolje vrijeme imao Nizozemac Simon Van Dorp 7:05.97. Trostrukog osvajača medalja s Olimpijskih igara, polufinale samca očekuje u petak, 8. rujna s početkom u 10:55.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše glavne uzdanice za medalju su braća Martin i Valent Sinković koji su pobijedili u trećoj četvrtfinalnoj skupini dvojca na pariće. Oni su ciljem prošli u vremenu 6:42.38 što je bilo gotovo tri sekunde brže od drugoplasiranih Kineza. Njihovo polufinale je na rasporedu u petak od 11:45.

Kao šlag na tortu odličnog dana, stigla je završnica utrke braće Patrika i Antona Lončarića koji su u posljednjih 500 metara svoje četvrtfinalne skupine dvojca bez kormilara prestigli Litvu i kao treći izborili plasman u polufinale. Lončarići su zauzeli treće mjesto u svojoj skupini s vremenom 6:57.59, dok je najbrža posada bila Rumunjska s vremenom 6:46.12.

Kako će s ovog prvenstva najboljih 11 posada izboriti nastup na Olimpijskim igrama, braća Lončarić su ovim plasmanom praktički osigurali Pariz. Polufinale dvojca bez kormilara je na programu u četvrtak od 10:35.

Komentari

Povezano