Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tri uvjerljiva slavlja, 37 poena Vujačića

U tri preostale utakmice 5. kola FAVBET Premijer Lige nismo vidjeli iznenađenja, a sve tri momčadi koje su upisale pobjede slavile su s dvoznamenkastim prednostima te imale dobre šuterske večeri.

Dinamo je u dvoboju zagrebačkih momčadi svladao Cedevitu Junior s uvjerljivih 91:64. Ključno je bilo posljednjih pet i pol minuta treće četvrtine, gdje su Modri nošeni Ivanom Vučićem napravili seriju 18:2 te u posljednjih 10 minuta ušli s prednošću 71:48.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u utakmici pogodio 10 trica uz 43% uspješnosti, dok su Vitamini ubacili tek tri pokušaja za tri poena iz 27 pokušaja, a prednost u skoku, asistencijama i ukupnom šutu bila je daleko na strani Dinama. Ivan Garafolić s 22 te Vučić s 20 poena su predvodili pobjednike, dok je najbolji strijelac Cedevite Junior s 13 koševa bio Vito Kučić.

Trener Zadra Danijel Jusup uspio je odmoriti svoje ključne igrače i pritom slaviti kod kuće protiv Zaboka s 97:84. Marko Ramljak nije uopće ulazio u igru, Luka Božić i Karlo Žganec ostali su na jednoznamenkastoj minutaži, dok je manje od 20 minuta upisao i Dario Drežnjak.

Unatoč tome, Zabok je bio nedorastao protivnik, iako su igrači Ivana Tomasa odigrali napadački vrlo dobru utakmicu (trice 12/23, 20 asistencija). S druge strane, nisu našli rješenje za Petra Vujačića, koji je zatrpao zabočki koš s 37 poena i osam ubačenih trica iz 11 pokušaja, te ukupno 68% šuta i fenomenalnih 2.31 poena po šutu. Kod Zaboka se s 13 poena i stopostotnim šutem iz igre istaknuo upravo Zadranin na posudbi u njihovom klubu Antonio Sikirić.

Split je nakon mučenja u prvom poluvremenu, u drugom dodatno stisnuo gas i pregazio Dubravu u gostima s 99:67. Toni Perković ponovno je odigrao odličnu utakmicu, ubacivši 25 poena uz 60% šuta za tricu, dok je za Dubravu 14 koševa ubacio Mihael Kos.

Komentari

Povezano