Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Triple-double Božića za slavlje Zadra nad Splitom

I drugi međusobni susret Splita i Zadra ove sezone pripao je zadarskim košarkašima, koji su na krilima maestralnog Luke Božića došli do slavlja na splitskim Gripama.

Prva četvrtina bila je prilično izjednačena, a boljom igrom u posljednje dvije minute iste Zadrani dolaze do vodstva 16:14. Drugu dionicu 2+1 akcijom otvara Božić, da bi Splićani na krilima Tonka Vuke serijom 11:0 okrenuli rezultat na svoj mlin (25:19). Gosti su potom lagano stizali zaostatak i tri minute prije kraja ubačajem Arijana Lakića poveli 35:32, da bi Žuti potom uzvratili serijom 10:0 i na poluvrijeme otišli s prednošću 42:35 uz čak šest ubačenih trica u drugoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadački puno efikasniji Zadar vidjeli smo u trećoj četvrtini, pa su igrači Danijela Jusupa tricom Lakića na polovici četvrtine poveli 51:48, a u posljednju dionicu ulaze s vodstvom 60:56. Do konca susreta Splićani nisu uspijevali opasnije ugroziti vodstvo Zadra, koje se više nije spuštalo na manje od pet poena, pa gosti kući putuju s pobjedom 82:75 i nova dva boda u džepu.

Fenomenalni Božić susret je završio s 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija, uz sjajnih 64% šuta iz igre, a 16 poena za Zadrane je dodao Dario Drežnjak. Kod Splita se s 15 koševa istaknuo Lewis Sullivan.

Zadar je ovom pobjedom stigao do omjera 4-4 i privremeno zasjeo na 4. mjesto, dok Splićani ostaju na jednoj pobjedi, koliko imaju Krka i Mornar na posljednjem mjestu ljestvice

Komentari

Povezano