Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Triple-double Božića za uvjerljivo slavlje Zadra i majstoricu finala

Kad je Luka Božić na razini, Zadar ne gubi. Tako je bilo i večeras na Gripama, gdje su gosti na krilima triple-double učinka svog MVP-a uvjerljivo slavili protiv Splita u četvrtoj utakmici finalne serije FAVBET Premijer Lige, pa na ćemo odluku o prvaku pričekati po završetku nedjeljne utakmice koja će se od 20 sati odigrati na Višnjiku.

Zadrani su poveli od samog početka susreta, a upravo je 28-godišnji Bjelovarac bio njihovo pogonsko gorivo ugradivši osam poena i četiri asistencije za 23:16 gostiju na koncu prve četvrtine. Nastavio je Božić igrati u sjajnom ritmu te u 14. minuti tricom dovodi Zadar do dvoznamenkastog vodstva 32:22, da bi se na veliki odmor otišlo tricom Marka Ramljaka sa zvukom sirene za 47:34.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti nisu posustali ni u nastavku, pa nakon četiri minute Dario Drežnjak sjajnim zakucavanjem postavlja tada najvećih +17 (53:36), a nakon dugog razdoblja bez velikih rezultatskih promjena Arijan Lakić ubacuje tricu za 72:52 pet i pol minuta prije kraja susreta. Žuti su se tada potpuni raspali uz poveću dozu nervoze, te gosti mirno privode utakmicu kraju za konačnih 84:55.

Božić je susret, unatoč tek jednom ubačenom tricom iz sedam pokušaja, završio s 25 poena, 10 skokova i 11 assistaLovro Mazalin dodao je 20 poena uz osam skokova, dok je za Split 14 poena ubacio Shannon Shorter.

Komentari

Povezano