Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Triple-double Jokića u pobjedi Denvera, Phoenix slavio u debiju Nurkića

Sinoć je započela nova NBA sezona, a u prvom danu smo imali na rasporedu dvije utakmice.

Novu sezonu su otvorili aktualni prvaci Denver Nuggetsi na domaćem parketu protiv LA Lakersa i pritom pobijedili rezultatom 119:107. U pobjedi Nuggetsa se istaknuo Nikola Jokić upisavši triple-double učinak od 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić je time ostvario novi triple-double na otvaranju NBA sezone i time se priključio elitnoj listi košarkaša kojima je to pošlo za rukom. Naime, jedino su još Oscar Robertson, Russell Westbrook, Jason Kidd i Magic Johnson ostvarili višestruki triple-double učinak na otvaranjima NBA sezone.

U porazu Lakersa je najraspoloženiji bio LeBron James s 21 poenom, 8 uhvaćenih skokova i 5 asistencija.

u drugom dvoboju zapada Phoenix Sunsi slavili su nad Golden State Warriorsima 108-104. Pobjednike je predvodio sjajni Devin Booker s 32 poena, 6 skokova i 8 asistencija i izvrsnim šutom iz igre od 62%. Za Sunse je debitirao Jusuf Nurkić koji se fantastično predstavio novoj ekipi s 14 poena i 14 skokova.

Stephen Curry je očekivano predvodio Warriorse s 27 poena, no učinak iza linije za tri poena iznosio mu je samo 4/14. Okršaj s bivšom momčadi dočekao je Chris Paul, no usprkos 9 asistencija, Paul je gađao 4/15 iz igre i 0/6 za tri.

U svom debiju za Warriorse nije briljirao ni hrvatski reprezentativac Dario Šarić. Upisao je 7 poena s učinkom 3/11 te je uhvatio 7 skokova.

Komentari

Povezano