Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Trippier poklonio Chelseaju polufinale Carabao kupa, Fulham ispisao povijest

Večeras smo na Otoku gledali tri od četiri utakmice četvrtfinala Carabao kupa, a mjesto među četiri najbolje momčadi su izborili nogometaši Fulhama, Middlesbrougha i Chelseaja.

Jedinu utakmicu večeri koja nije odlučena nakon raspucavanja s bijele točke, odigrali su Port Vale i Middlesbrough. U dvoboju između trećeligaša i drugoligaša slavili su gosti iz Middlesbrougha s 3:0. Već nakon 25 minuta igre rezultat je bio 0:2 nakon golova Jonathana Howsona i Morgana Rogersa, dok je konačni rezultat postavio Matt Crooks u 53. minuti dvoboja. Bit će im to prvo polufinale liga kupa nakon sezone 2003./04 kada su postali osvajači natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj između Evertona i Fulhama je završen s 1:1 nakon 90 minuta igre. Najprije Michael Keane u 41. minuti postiže autogol za vodstvo Fulhama, dok je točno 41 minutu kasnije Beto izjednačio i odveo susret u raspucavanje. Tamo smo gledali osam serija jedanaesteraca, a ključnim trenutkom će se pokazati promašaj kompletnog gola Idrisse Gueyea što je Tosin Adarabioyo iskoristio zabivši gol za konačnih 7:6 čime je odveo Fulham u prvo povijesno finale liga kupa.

U najzanimljivijem dvoboju večeri, Chelsea je također nakon raspucavanja izborio plasman u polufinale. Gosti iz Newcastlea su poveli u 16. minuti golom Calluma Wilsona i to su vodstvo čuvali sve do sudačke nadoknade kada Kieran Trippier nastavlja s nevjerojatno lošom formom i potezima koji nemaju smisla pa tako odlučuje jedan apsolutno neupotrebljiv centaršut Malo Gusta primiriti, ali to čini na štetu svoje momčadi jer Mykhaylo Mudryk to loše primanje iskorištava za pogodak za 1:1 u 92. minuti utakmice.

Trippier je preuzeo ulogu izvođača jedanaesterca u drugoj seriji, no promašuje čitav okvir gola i potvrđuje ulogu tragičara utakmice. Sva četiri nogometaša Chelseaja su zabila s bijele točke, dok se Trippieru na popisu nogometaša Newcastlea koji nisu realizirali jedanaesterac priključio Matt Ritchie kojemu je Đorđe Petrović obranio udarac.

Sutra nas očekuje dvoboj između Liverpoola i West Hama.

Komentari

Povezano