Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Trojica Hrvata pronašla angažmane u inozemstvu

Osim domaćeg, ne miruje ni inozemno košarkaško tržište, pa su tako trojica hrvatskih košarkaša pronašli angažmane u Austriji, Sloveniji i Španjolskoj.

Tino Šebalj tako će sljedeće sezone braniti boje austrijskog prvoligaša Eisenstadt Nord Dragonz, gdje dolazi s američkog sveučilišta St. Xavier, člana NAIA divizije. Ovaj 24-godišnji 206 cm visoki centar iz Slavonskog Broda se nakon završetka omladinskog staža u Đuri Đakoviću i Ciboni zaputio u SAD, gdje je dvije godine nastupao za Collin County College, da bi se potom vratio u Hrvatsku i jednu sezonu igrao za Samobor, nakon čega je uslijedio povratak preko bare te dvije sezone na St. Xavieru. Prošlu je sezonu nastupajući za Cougarse bilježio 5.6 poena i 2.1 skoka po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sezone provedene u Boscu, 24-godišnji razigravač Marko Jurič po prvi će puta u karijeri nastupati izvan Hrvatske, ali ne daleko. Naime, 190 cm visoki zagrebčanin potpisao je ugovor u 100 kilometara udaljenom slovenskom Šentjuru, gdje će nastupati za momčad Šentjura. Za Bosco je Jurič bilježio 12.5 poena, 5.0 skokova i 3.5 assista po susretu, a ranije je u karijeri nastupao za Dinamo i Puntamiku.

Novi član španjolskog drugoligaša Baloncesto Ourense je 208 cm visoki 33-godišnji centar Ivica Radić, koji je prošlu sezonu započeo u portugalskom Sportingu, a završio u poljskom Treflu. U svojoj bogatoj karijeri Radić je nastupao u sedam zemalja, odnosno za Split, Alkar, Zadar, Kvarner 2010 i Zagreb u Hrvatskoj, Benficu i Sporting u Portugalu, CZG Veroli, Reyer Venezia, Eternedile Bologna, Reggio Calabria, FMC Ferentino, Cantu, Vanoli Cremona i Forli u Italiji, belgijski Brussels Basket, bugarski Levski, mađarski ZTE, te poljske klubove Zielona Gora, Anwil Wloclawek i Trefl Sopot.

Komentari

Povezano