Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Trossard zabio za remi, Coman propustio šansu za pobjedu Bayerna (VIDEO)

Arsenal i Bayern su u Londonu odigrali prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka. Bayern u ovom dvomeču pokušava spasiti sezonu u kojoj će ubrzo i matematički ostati bez šanse za naslov prvaka Njemačke, dok se Arsenal ravnopravno bori na oba fronta u nadi da će osvojiti dvostruku krunu.

Arsenal je kao blagi favorit i ušao agresivnije u utakmicu visokim presingom te brzim prodornim napadima. Već je u sedmoj minuti Gabriel Martinelli pucao pored gola, dok je dvije minute kasnije Alphonso Davies morao rušiti Bukaya Saku koji je izgledao jako raspoloženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute kasnije je Saka postigao lijep gol kada mu je loptu s desne strane gurnuo Ben White, a ovaj ju fino pustio u kazneni prostor i plasirao u lijevi kut gola Manuela Neuera. Gol pogledajte ovdje.

White je imao veliku priliku u 16. minuti kada je u situaciji jedan na jedan njegov udarac ipak obranio Neuer. Situacija na terenu je tada sugerirala da će se Bayern mučiti na ovom gostovanju. Međutim, dvije minute kasnije se Gabriel slabije riješio jedne lopte na svojoj polovici i omogućio tranziciju Bayernu. Leon Goretzka je sjajno našao prostor ispred Declana Ricea i poslao ju za Sergea Gnabryja u kazneni prostor koji bježi obrani i zabija za 1:1. Gol možete vidjeti ovdje.

U 30. minuti je Leroy Sane nanizao nekoliko igrača Arsenala kroz sredinu. Nisu ga uspjeli zaustaviti niti Jakub Kiwior, niti Gabriel, a na kraju ga je u kaznenom prostoru nesmotreno srušio William Saliba. Harry Kane je preuzeo odgovornost i po prvi puta u karijeri iskoristio poskok pri izvođenju jedanaesterca i zabio za vodstvo Bayerna. Gol za 2:1 Bayerna pogledajte ovdje.

Do kraja poluvremena je još jednu dobru priliku imao Sane, no u situaciji koja ga je vodila u jedan na jedan okršaj s Davidom Rayom se sapleo pa se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Bayerna jednim golom razlike.

Drugo poluvrijeme je pružilo puno manje uzbuđenja pa tako nismo vidjeli niti jednu ozbiljniju akciju jako dugo. Goretzka je pucao pored gola s ruba kaznenog prostora u 59., a neprecizni su kasnije bili i Gnabry i Kane. Arsenal je pak čitavo to vrijeme imao posjed i diktirao tempo utakmice, no niti jedna akcija nije imala pravu završnicu kojom bi stvorili priliku za gol.

Mikel Arteta je pored ulaska Oleksandra Zinchenka umjesto Kiwiora na početku poluvremena, zamijenio kasnije još i Martinellija i Jorginha za Gabriela Jesusa i Leandra Trossarda. Thomas Tuchel je pak izvadio Sanea te uveo Kingsleyja Comana, a zbog ozljede je morao vaditi i Gnabryja te uvesti Raphaela Guerreira.

Zamjene su se isplatile Arteti jer je u 76. minuti Gabriel Jesus izveo sjajnu minijaturu u kaznenom prostoru izbacivši lažnjacima nekoliko igrača Bayerna i na kraju uposlio Trossarda koji je sjajno pogodio za izjednačenje. Gol za 2:2 pogledajte ovdje.

Bayern je umalo poveo u posljednjim minutama regularnog vremena kada je Jamal Musiala ubacio loptu, a Coman s nekih pet metara kroz noge Raye pogađa vratnicu. Bila je to nevjerojatna prilika da se na samom kraju Bayern ipak vrati kući s prednosti, no u konačnici će na Allianz Areni ekipe krenuti sa svojih početnih pozicija.

Posljednje sekunde su dovele do drame jer je tada Saka pao u kaznenom prostoru nakon što je zakačio nogu Neuera, no nitko se iz VAR sobe nije oglasio. Navijači Arsenala su glasnim zvižducima ispratili suce koji su odmah nakon tog pada oglasili kraj susreta.

Komentari

Povezano