Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Trupe Petra Šegrta izborile prolazak u ludom raspletu, pirovi pogodak bivšeg Hajdukovca

Dvama današnjim utakmicama otvoreno je treće kolo grupne faze Azijskog kupa, a istovremeno SU i zatvoreni događaji u grupi A koju čine Katar, Libanon, Kina i Tadžikistan.

Katar je dvama pobjedama u uvodna dva kola već osigurao prolazak u knock-out fazu turnira kao prvoplasirana momčad svoje skupine, pa im je tako protiv Kine danas ostalo odigrati utakmicu revijalnog karaktera. Isto nije važilo za Kineze koji su s dva remija bili drugoplasirana momčad grupe, te im je valjalo loviti pobjedu kako bi osigurali nastavk natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zmajeva momčad bila je nešto opasnija protiv domaćina, no Kestenjasti su ipak bili ti koji su stigli do vodstva. Igrala se 66. minuta kada je najbolji igrač Katarana Akram Afif izveo korner s lijeve strane, lopta je stigla do ruba kaznenog prostora gdje je siloviti volej opalio Hassan Al Haydos te sjajnim pogotkom doveo svoju momčad u rezultatsku prednost. Bio je to jedini pogodak utakmice kojim su Katarani grupni dio natjecanja završili stopostotnim učinkom.

Na drugom stadionu u Al Rayyanu udaljenom niti deset minuta vožnje svoj su susret istovremeno igrali Libanon i Tadžikistan našeg izbornika Petra Šegrta. Kako su obje momčadi imale po jedan bod na kontu, potencijalnom bi pobjedom i jedni i drugi gotovo sigurno ulovili prolazak neovisno o rezultatu druge utakmice. U poprilično izjednačenom susretu, u kojem je Tadžikistan ipak držao veći posjed lopte, Krune su pogodile prečku u situaciji kada je mreža Libanonaca bila nečuvana. Također, Tadžici su zabili za vodstvo u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena, no nakon VAR pregleda poništen je pogodak Mabatšoevu Šerboniju zbog zaleđa u začetku akcije.

Već na samom početku drugog poluvremena pogodak je ipak pao na drugoj strani terena. Bivši veznjak splitskog Hajduka Bassel Jradi doveo je svoju momčad u vodstvo nakon što je sam pokrenuo akciju, a potom istu i dovršio perfektno plasiranim udarcem s više od 20 metara udaljenosti. Komotnu situaciju za Cedrove zakomplicirao je Kassem El Zein u 54. minuti kada je zaradio izravni crveni karton zbog opasnog starta.

Tadžici su u 70. minuti stigli do izjednačenja pogotkom Ališera Džalilova, no opet je VAR pogodak poništio zbog ofsajda u ranoj fazi akcije za gol. Ipak, u 80. minuti Pavizdžon Umarbajev sjajno je pogodio iz slobodnog udarca te zabio za izjednačenje.

U ludom su raspletu tako do samog kraja tri momčadi imale isti broj bodova, a kako su sve tri međusobno remizirale, o prolasku je odlučila gol razlika! Ipak, u drugoj minuti sudačke nadoknade ubačaj Ehsonija Panšanbe s desne strane pronašao je glavu Nuriddina Hamrokulova koji precizno gađa dalji kut libanonski vrata za preokret i veliku pobjedu Tadžikistana.

Momčad Petra Šegrta tako je u prvom povijesnom nastupu na Azijskom kupu izborila prolazak u eliminacijsku rundu natjecanja skupa s prvoplasiranim i stopostotnim domaćinom Katarom. Libanon natjecanje završava zadnjim mjestom skupine, dok Kini ostaje čekati hoće li sa samo dva boda na kontu bili među najbolje četiri trećeplasirane momčadi, čime bi i oni nastavili nastup na turniru.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano