Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tsitsipas nanio Sinneru drugi poraz u sezoni i izborio povratak u TOP 10

Jannik Sinner u 2024. godini igra u nevjerojatnoj formi. Nakon promjene s tvrde na zemljanu podlogu, Talijan i dalje bilježi sjajne rezultate. Ipak, u polufinalu Monte Carla ga je zaustavio Stefanos Tsitsipas. Grk je odnio pobjedu s 2-1 u setovima.

Talijan je u meč krenuo dizelaški. Već u trećem gemu je izgubio svoj servis. Tsitsipas svoj nije gubio te je prvi set osvojio sa 6:4. Sinner se u drugom setu probudio te je kod vodstva 1:0 došao do svoje prve break prilike koju je i realizirao. Jedine probleme na svom servisu imao je kod servisa za set kada je morao spašavati pet break prilika. Njih je uspješno spasio te je svoju drugu set loptu uspješno iskoristio te je sa 6:3 odveo meč u odlučujući set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinner je samo pretočio igru iz drugog u treći set te je do breaka prednosti došao već u svom prvom return gemu. Priliku za dupli break imao je kod 3:1, ali nije uspio iskoristiti svoje dvije break prilike. Posebno je upečatljiva bila druga kod koje glavna sutkinja nije dosudila veliki aut pri Grkovom drugom servisu.

Sinner je gem nakon uspio potvrditi break, ali kod 4:3 nije uspio. Tsitsipas je iskoristio svoju petu break loptu u osmom gemu trećeg seta te se potpuno vratio u meč. Nakon toga je zadržao servis te je po drugi uzastopni put oduzeo servis Talijanu za konačnih 6:4 u trećem setu.

Tsitsipas je šestom pobjedom protiv Sinnera osigurao povratak u društvo desetorice najboljih tenisača na ATP ljestvici. Ujedno se plasirao i u svoje treće finale u Monte Carlu, a suparnik u finalu će mu biti pobjednik meča između Caspera Ruuda i Novaka Đokovića.

Komentari

Povezano