Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tsurenko i Bogdan ispisale novu stranicu wimbledonske povijesti

Ukrajinka Lesia Tsurenko i Rumunjka Ana Bogdan su odigrale enormno uzbudljiv meč trećeg kola Wimbledona koji je odlučen tek u tiebreaku trećeg seta. Sa 4:6 6:3 7:6, bolja je bila Ukrajinka, a njih dvije su pritom postavile novi rekord po broju poena odigranih u tiebreaku Wimbledona u ženskoj konkurenciji.

Krenimo redom. Bogdan je bolje otvorila meč pa je povela s 4:1, no nakon toga Tsurenko odgovara s tri uzastopno osvojena gema te nadoknađuje zaostatak od dva breaka razlike. U konačnici ipak to nije uspjela kapitalizirati i odvesti prvi set na svoj mlin pa ga je Bogdan osvojila sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je priča bila potpuno drukčija. Tsurenko je osvojila 16 od uvodnih 19 poena te je povela s 4:0. Uzvratila je Bogdan s dva nadoknađena breaka, no nije uspjela izjednačiti na 4:4 jer joj je Ukrajinka još jednom oduzela servis te je, osvojivši set sa 6:3, izjednačila na 1-1 u setovima.

U trećem setu smo vidjeli čak 8 breakova. Bogdan je imala vodstvo od 5:3 i servis, no taj servis gem gubi bez osvojenog poena. Nakon toga je Tsurenko povela sa 6:5 i imala meč loptu kod 40-30, međutim ni to nije dovoljno za pobjedu i odluka o pobjednici pada u tiebreaku.

Tu nastupa totalna drama s gomilom preokreta. Na koncu smo gledali najdulji tiebreak u bogatoj povijesti ženskog dijela wimbledonskog turnira, a kao pobjednica je iz njega izašla Ukrajinka koja je spasila pet meč lopti te je iskoristila svoju sedmu za konačnih 20:18. Odlučujuća igra trećeg seta je trajala čak 34 minute.

Tsurenko će u svom prvom nastupu u četvrtom kolu Wimbledona igrati protiv pobjednice duela između Jessice Pegule i Elisabette Cocciaretto.

Komentari

Povezano