Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tuchel se ponudio Barceloni

Njemačkom stručnjaku na klupi münchenskog Bayerna, Thomasu Tuchelu, ove sezone baš i ne ide. U Bundesligi usprkos korektnim rezultatima za fenomenalnim Bayerom iz Leverkusena zaostaje pet bodova, na koje su Apotekari pobjegli nakon uvjerljivog 3:0 slavlja prošlog vikenda.

I dok je Bayern znao i ozbiljnije gubiti utakmice a opet na kraju sezone dizati trofeje, način na koji su Bavarci izgubili posebno je indikativan o stanju u ekipi. Isto možemo reći i o izjavama igrača, ali i samog Tuchela nakon poraza, kojem fokus nije bio na kriminalnom izdanju svojih pojedinaca, već engleskim klauzalama u zabranama igranja posuđenih igrača protiv matičnih klubova, aludirajući tu na Josipa Stanišića koji je upravo u toj poziciji, a koji je zabio prvi gol spomenute utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern bi tako po prvi puta od 2012. mogao ostati bez titule prvaka Njemačke, u Njemačkom su kupu još jesenas ispali od trećeligaša Saarbrückena, dok eventualnu katarzu mogu tražiti u Ligi prvaka gdje ih večeras čeka ogled protiv Lazija.

Stoga ne treba iznenaditi vijest kako je Tuchel, prema pisanju glavnog katalonskog sportskog medija, Mundo Deportivo, ponudio svoje trenerske usluge Barceloni. Neće se na ove napise previše ljutiti trenutni trener Barçe, Xavi, koji je već najavio kako odlazi s te pozicije po koncu ove sezone.

Predsjednik Blaugrane Joan Laporta već je jednom pokušao dovesti Tuchela u klub, a bilo je to 2021., no tada je titula prvaka Europe osvojena s Chelseajem otjerala sve potencijalne “udavače”. Sada je situacija ipak nešto drukčija, te bismo nakon 40 godina čekanja i mandata Uda Latteka, ponovno mogli vidjeti jednog Nijemca na klupi Barcelone.

Komentari

Povezano