Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tudor poražen u gradskom derbiju

Jedan od najvećih talijanskih derbija, gradski dvoboj Rome i Lazija odigran je danas u sklopu 31. kola Serie A. Bio je to 160. ligaški Derby della Capitale te 57. pobjeda Rome.

Gotovo čitavo prvo poluvrijeme gledali smo taktičko nadmudrivanje između dva šesnaesterca, uz blagu terensku inicijativu Rome, a onda je u 42. minuti proključao crveno-žuti dio Olimpica. Udarac iz kuta s lijeve strane izveo je Paolo Dybala, a Gianluca Mancini glavom zatresao mrežu za 1:0 domaćina te se s tim rezultatom otišlo na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugo poluvrijeme Igor Tudor je ušao s tri nova igrača, ali nije to donijelo puno promjene na terenu. Odličnu priliku imala je Roma u 55. minuti, kada je Stephan El Shaarawy pogodio vratnicu, a domaćini su u prvih 15-ak minuta nastavka nekoliko puta opasno zaprijetili. U 63. minuti Lazio postiže pogodak, ali isti je opravdano poništen jer se strijelac Daichi Kamada nalazio u zaleđu.

Do kraja susreta vidjeli smo više nervoze i koškanja od stvorenih prilika na obje strane terena, te Roma s 1:0 dolazi do sedmog uzastopnog prvenstvenog susreta bez poraza, dok je Tudor u drugoj prvenstvenoj utakmici koju je vodio na klupi Lazia ubilježio prvi poraz.

Biancocelesti su porazom izgubili korak za vodećom šestorkom lige, pa tako trenutno za Atalantom zaostuju četiri boda no uz dvije utakmice više, dok im petoplasirani gradski rival bježi velikih devet bodova. Romi pak ostaje nada u hvatanje četvrtog mjesta na kojem im Bologna, koja utakmice ovog kola tek mora odigrati, bježi dva boda.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano