Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tudor slavio protiv Juventusa, ali ostao bez finala Kupa Italije

U uzvratnom susretu polufinala Kupa Italije Lazio je na svom terenu pobijedio Juventus s 2:1, no zbog poraza od 2:0 u prvoj utakmici odigranoj u Torinu, Bianconeri su se plasirali u finale.

Utakmica za domaćine nije mogla bolje početi. Umjesto još nespremnog Cire Immobilea u vrhu napadu od prve je minute startao Taty Castellanos, a to se pokazalo kao pun pogodak. Argentinski napadač opravdao je priliku koju mu je pružio Igor Tudor i već u 12. minuti bacio Olimpico u ekstazu. Dočekao je ubačaj Luisa Alberta iz kuta, nadvisio svog čuvara i glavom pogodio neobranjivo za smanjenje ukupne prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspio se nakon toga stabilizirati Juventus pa je Dušan Vlahović desetak minuta kasnije imao obećavajuću priliku brzo odgovoriti, no njegov udarac s pet metara obranio je Christos Mandas. Do kraja prvog dijela mreže se više nisu tresle, a izlazak iz svlačionica nakon predaha ‘Lacijali’ su iskoristili jednako efikasno kao i na otvaranju utakmice.

Igrala se 49. minuta, a ponovno je proradila kombinacija koja je režirala prvi pogodak. Ovoga puta kroz sredinu Alberto je uposlio Castellanosa, loše je pritom reagirao Bremer, a napadač Rimljana pogodio ispred nemoćnog Mattie Perina. Opet je nedugo nakon toga Vlahović u dva navrata prijetio, no srpski napadač nije bio precizan.

A odmah potom, u 58. minuti, Castellanos se barem nakratko mogao pretvoriti u apsolutnog heroja. Išao je sam, potpuno neometan, prema golu Juventusa, pokušao lobati Perina i propisno se osramotio. Gledao je Tudor s nevjericom prema svom igraču, a prava je sreća za Castellanosa što je naknadno označeno zaleđe.

Ušao je susret nakon toga u malo mirnije vode, a onda je u 83. minuti Arkadiusz Milik ni iz čega pogodio za 2:1 i bacio u trans navijače Stare dame. Timothy Weah ubacio je s desne strane silovito u peterac, a poljski napadač sigurno poentirao ispred gola. Pokušali su domaćini nakon toga novim pogotkom odvesti susret u produžetke, međutim proradio je čvrsti defenzivni blok Massimiliana Allegrija i zatvorio ikakvu mogućnost prijetnje prema svojim vratima.

Plasirao se Juventus time u finale Kupa Italije, a tamo će ih čekati bolji iz dvoboja Fiorentine i Atalante. Viole su u prvom susretu slavile rezultatom 1:0, a uzvrat je na rasporedu sutra, u srijedu 24.4, u Bergamu.

Komentari

Povezano