Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tudorov Marseille remizirao s Lorientom

30. kolo francuske Ligue 1 su zatvorili Lorient i Olympique de Marseille našeg Igora Tudora. Gostujuća ekipa je ušla kao favorit u ovu utakmicu te su navijači Marseille očekivali da se nastavi niz pobjeda njihove ekipe protiv Lorienta. Naime, Marseille je pobijedio u posljednjih 7 utakmica između ova dva suparnika. Lorient je posljednji put porazio Marseille već davne 2015. godine (5:3 pobjeda na Velodromu).

Prvo poluvrijeme je Marseille bio dominantnija momčad. Izabranici Igora Tudora su dominirali u posjedu te se igra većinom odvijala na polovici domaćina. Unatoč dominaciji, najbolju priliku prvog dijela je imao Lorient preko Romaina Faivrea, ali njegov udarac je obranio Pau Lopez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme se nastavilo u istom tonu, Marseille je imao posjed dok se Lorient većinom branio. Marseille se mučio u završnici; u drugome poluvremenu su imali 8 udaraca te je samo jedan od njih bio unutar okvira gola Vita Mannonea. Domaći su odigrali vrlo dobro u fazi obrane te se najviše istaknuo Bamo Meïté; mladi stoper je u ovom susretu blokirao 3 udarca, oduzeo 2 lopte, 6 puta otklonio opasnost te presijekao 2 lopte. Utakmica je na kraju završila 0:0 te Igor Tudor neće biti zadovoljan ovim rezultatom. Da je njegova momčad uspjela pobijediti u ovom susretu, izjednačili bi se na drugom mjestu sa Lensom te bi bili 6 bodova iza vodećeg PSG-a.

U ranijem terminu je Nantes uspio izvući bod na svom terenu protiv Monaca. Monaco je u prvom dijelu bio bolja momčad te je zasluženo na poluvremenu vodio 2:0 zahvaljujući golovima Disasija i Mataza. U 59. minuti trener domaćih Antoine Kombouare uvodi 2 jokera s klupe koji donose domaćoj momčadi bod. U 65. minuti Mostafa Mohamed smanjuje prednost gostiju na asistenciju Ludovica Blasa koji je u 78. minuti zabio za konačnih 2:2. Monaco je s ovim remijem propustio priliku da se približi na samo 3 boda od drugog mjesta koje garantira grupnu fazu Lige Prvaka za iduću sezonu.

Komentari

Povezano