Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Turbulencije u Njemačkoj se nastavljaju; navijači organiziraju protest protiv ulaska investitora u lige

Prije četiri dana na svjetlost dana je izašla vijest o ulaganju investitora u njemačku prvu i drugu Bundesligu koja je izglasana na tajnom sastanku gdje je DFL dobio zeleno svijetlo za pregovore.

DFL je njemačka tvrtka koju je osnovao njemački nogometni savez te je odgovoran za cjelokupno operativno poslovanje Ligaverbanda, uključujući Bundesligu i 2. Bundesligu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavno, 24 od 36 klubova su glasali za ulazak investitora, 10 ih je bilo protiv, a dva kluba su bila suzdržana. Stoga, prijedlog je bio usvojen s minimalnom prednošću, s jednim glasom manje prijedlog bi bio odbijen.

Novi dogovor navodno predviđa da bi njemačka liga tijekom nekoliko godina trebala dobiti između 900 milijuna i jedne milijarde eura za investitorski udio od 8%. Četiri privatne tvrtke su pokazale interes za investiciju – Advent, Blackstone, VCV i EQT.

Za investitora su glasali sljedeći klubovi: Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Bayer Leverkusen, Hoffenheim, Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach, Stuttgart, Eintracht Frankfurt, Bochum, Heidenheim, Darmstadt, Mainz, HSV, Schalke 04, SpVgg Fürth, Paderborn, Karlsruher, Hansa Rostock, Hannover 96, SV Elversberg, Holsten Kiel i Wehen Wiesbaden.

Protiv investitora su glasali Freiburg, Köln, Union Berlin, St. Pauli, Fortuna Düsseldorf, Nürnberg, Eintracht Braunschweig, Hertha BSC, Magdeburg i Kaiserslautern, dok su suzdržani ostali Augsburg i Osnabrück.

Njemački navijači su se odlučili podignuti i čvrsto protestirati protiv ove odluke s zajedničkim motivom koji glasi “Nismo spremni pasivno stajati po strani i dopustiti da njemački nogomet bude rasprodan!”.

Osim toga, usvojeni prijedlog naišao je na još jedan problem. Naime, Hannover 96 kao klub ima izričiti stav protiv prijedloga ulasku investitora, ali njihov izvršni direktor Martin Kind koji je bio njihov predstavnik na glasanju je glasao za.

Kind je svjesno glasao na taj način iako su mu jasne naputke dali kako glasati s obzirom na stav samog kluba i njihovih navijača. Očekuje se reakcija kluba te postoji mogućnost da se podigne javna tužba protiv Kinda i takvog glasovanja.

Ukoliko se to sve ostvari, njegovi dani u klubu su sigurno odbrojani, samo se nameće pitanje hoće li tužba imati ikakve koristi s obzirom na to da je odluka već donešena, a praktički je presudio taj jedan, ali vrlo vrijedan Kindov glas koji je radio suprotno od naredbi svog poslodavca.

Komentari

Povezano