Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Turčin je s Gakpom i Malenom igrao za mlade Oranje, a danas će biti na suprotnim stranama

Nogomet i sport općenito često pišu zaista zanimljive i inspirativne životne priče, a jedna takva uvod je i za današnju posljednju utakmicu četvrtfinala Europskog prvenstva. Njeno glavno lice je jedan od ponajboljih bekova Eura, Ferdi Kadıoğlu.

Kadıoğlu je rođen u Nizozemskoj, otac mu je Turčin, dok mu je majka kanadska Nizozemka. Za mlade vrste Oranja, od U16 do U21 selekcija, zaigrao je čak 71 put, i to uglavnom kao krilni napadač, a nekad i “desetka”. U tom je periodu 11 puta zaigrao s Codyjem Gakpom te čak 21 put s Donyellom Malenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred samo šest godina asistirao je baš Malenu, a potom i zabio na asistenciju Gakpa u 6:1 pobjedi nizozemske U18 vrste protiv norveških vršnjaka, čiji je napad tada predvodio Erling Håland. Zanimljivo kako je cijelu utakmicu tada na klupi Nizozemske prosjedio i Orkun Kökçü, danas također važan kotačić Turske.

Šest godina kasnije Kadıoğlu je jedan od najpotentnijih bekova Eura, te (bez već odigranih utakmica četvrtfinala) cijelo prvenstvo predvodi po: osvojenim duelima (28), osvojenih posjeda (21), ukradenih lopti (14), kreiranih prilika (11) i presječenih lopti (7). Danas bi, ukoliko nas izbornici ne iznenade postavama, trebao biti direktno suprostavljen – baš Malenu!

Komentari

Povezano