Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Turska do pobjede protiv debitantske Gruzije

Prvi susret grupe F Europskog prvenstva odigrao se između Turske i Gruzije. Turci su pobijedili rezultatom 3:1 na Signal Iduna Parku i otvorili Euro s tri boda.

U 10. minuti Turci su imali ozbiljnu šansu. Kaan Ayhan je opalio s poludistance, ali je lopta pogodila lijevu stativu. Meret Müldür je zabio prvi pogodak susreta u 25. minuti. S ruba kaznenog prostora pogodio je predivnim volejem u gornji desni kut. U 32. minuti odgovorili su pogotkom Gruzijci. Giorgi Kochorashvili je proigrao Georgesa Mikautadzea koji je jednim dodirom poslao loptu u donjo desni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu, prvi pogodak je došao u 65. minuti. Mladi Arda Güler sjajno je pogodio s velike udaljenosti gornji lijevi kut. U 70. minuti Kochorashvili je predivnim solo prodorom došao pred gol, savladao golmana, no njegov udarac je završio odbijen od prečke. U 97. minuti za sam kraj, Kerem Aktürkoğlu je ispratio prazna vrata Gruzije koja je Giorgi Mamaradshvili napustio u pokušaju prijetnje protivničkom golu nakon kornera svoje ekipe, i poentirao za konačnih 3:1.

Bio je to ujedno i najkasniji gol koji smo, ne računajući produžetke knock-out utakmica, ikada vidjeli u povijesti Europskih prvenstava.

Turska i Gruzija gledateljima su pružili puno kvalitetniju utakmicu nego li se to očekivalo. Da je sreća bila na strani Gruzije, nije, no pokazali su da su s razlogom izborili svoje prvo natjecanje u svojoj samostalnoj povijesti.

Komentari

Povezano