Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Turska do pobjede u nevjerojatnoj završnici, Armenija iznenadila Wales

U grupi D u kojoj se nalazi Hrvatska, odigrane su dvije utakmice večeri, a obje su nam ponudile obilje golova, prilika i preokreta.

Susret Latvije i Turske u Rigi obilježile su brojne defenzivne greške i raspoloženi napadi, a Turci su do vodstva stigli u 22. minuti preko Abdülkerima Bardakçıja, da bi u 51. minuti stvari na početak vratio Eduards Emsis. Ponovno su Turci poveli u 61. minuti preko Cengiza Ündera, a kad su pomislili da je sve gotovo, pojavio se latvijski kapetan Kristers Tobers i u 94. minuti zabio za 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Latvijsko slavlje i euforija na tribinama nije se ni stišalo, a Turci su krenuli s centra u još jedan očajnički napad. Loptu je u peterac praktički s gol aut linije iz teške pozicije ubacio Baris Alper Yilmaz, latvijski vratar Purins loše reagirao, a Irfan Can Kahveci bio najbrži s reakcijom i glavom loptu poslao u mrežu za konačnih 3:2 i izrazito važnu pobjedu Turaka u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Pobjeda je još važnija kad znamo kako je Turska redovito posrtala baš kod Latvije, kao što možete vidjeti iz priloženog H2H pregleda njihovih međusobnih susreta.

Veliko iznenađenje vidjeli smo u Cardiffu gdje je Armenija s visokih 4:2 apsolutno zasluženo svladala Wales. Iako su domaćini poveli u 10. minuti preko Jamesa, Armenci su pogocima u 19. i 30. minuti preko Zelarayana i Ranosa preokrenuli, a isti su igrači postigli po pogodak i u 66. i 75. minuti za svoje doppiette i sjajnu večer armenskog nogometa. Između njih pogotkom se uspio ugurati tek Harry Wilson, smanjivši na 2:3, no crveni karton Mooreu kojeg je isprovocirao armenski vratar značio je da Wales mora loviti remi s igračem manje 15 minuta prije kraja, što je bila nemoguća misija.

Zanimljiva je priča o Grantu-Leonu Ranosu, rođenom Nijemcu od armenskih roditelja koji igra za Bayernovu drugu ekipu, u 4. rangu njemačke lige, kojemu je ovo bio 4. gol u 2. nastupu za Armeniju, čime 19-godišnjak uvelike skreće pozornost na sebe. U Regionalligi Bayern u 36 ovosezonskih nastupa zabio je 20 golova i dodao 13 asistencija, pa je moguće da Thomas Tuchel ne bi trebao tražiti predaleko zamjenu za Lewandowskog ili Choupo-Motinga.

Na ljestvici u ovom trenutku vodi Turska sa 6 bodova ispred Hrvatske i Walesa koji imaju po 4, Armenije s 3 te Latvije koja je nakon 2 susreta bez bodova.

Komentari

Povezano