Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Turska je svladala Češku u susretu koji je oborio rekord Eura po broju kartona

Dok je Gruzija igrala protiv Portugala, Češka je protiv Turske tražila pobjedu koja bi ih odvela u osminu finala. Do nje nisu došli jer je Turska na kraju slavila rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme je završilo 0:0, ali Češka je u 20. minuti ostala s igračem manje jer jd Antonín Barák zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja. Turska je igrača više iskoristila u 51. minuti kada je Hakan Çalhanoğlu zatresao mrežu Jindřicha Staněka koji je u toj akciji slomio ruku pa je moramo napustiti teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Češka se vratila u igru kada je Tomáš Souček postigao gol u 66. minuti za 1:1, ali Turska je u 94. minuti napokon realizirala jednu od brojnih kontri u drugom poluvremenu. Strijelac je bio Cenk Tosun koji je ušao u igru u 75. minuti.

Iako su upisali pobjedu, Turska nije iskontrolirala drugo poluvrijeme te je susret obilježila nervoza obje momčadi. Na kraju je sudac Istvan Kovacs dodijelio čak 16 žutih i dva crvena kartona što je rekord jedne utakmice na Europskim prvenstvima.

Drugi crveni karton na utakmici je došao kada je susret završio. Došlo je do obračuna između igrača Turske i Češke, a napadač Češke Thomáš Chorý je pocrvenio. Češka je ovim porazom završila svoj put na prvenstvu, dok će Turska u osmini finala igrati protiv Austrije.

Komentari

Povezano