Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Turska s dva pogotka Demirala iznenadila Austriju

Red Bull Arena je ugostila susret osmine finala Europskog prvenstva u Njemačkoj između Austrije i Turske. Turci su slavili rezultatom 2:1 i osigurali plasman u četvrtfinale.

Utakmica je započela pogotkom. Već u 1. minuti je turski udarac iz kuta izazvao zbrku u austrijskoj obrani, a Mehir Demiral je iskoristio šansu i pospremio loptu ispod prečke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Christoph Baumgartner je pokušao volejem, ali lopta je prohujala pored desne stative.

Početak drugog dijela je donio još jedan pogodak Turske. Arda Güler je poslao opasan ubačaj iz kuta, a Demiral je još jednom opasan po gol, pospremivši loptu u mrežu iz velike blizine za 2:0.

Austrijanci su se vratili u igru pogotkom u 66. minuti. Stefan Posch je prebacio loptu glavom, a u gol ju je za 2:1 zakucao Michael Gregoritsch.

Priliku za izjednačenje je nešto kasnije propustio Baumgartner, kad je njegov pokušaj glavom prošao malo pored gola, a u 4. minuti sudačke nadoknade isti igrač je imao ogromnu priliku, sjajno pucao glavom, ali turski vratar Mert Gunok je spasio svoj gol maestralnom obranom.

Tako je Turska ipak bila bolja u tijesnoj utakmici koju je obilježio maestralni nastup Demirala.

Sljedeći izazov je Nizozemska 6. srpnja u 21 sat.

Komentari

Povezano