Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Turska svladala Armeniju u otvaranju “Vatrene” grupe

Na otvaranju grupe D u kojoj je i Hrvatska sastali su se u Jerevanu Armenija i Turska. U susretu u kojemu je ponajmanje nogomet u centru pažnje na kraju je golovima Orkuna Kökçüa i Kerema Aktürkoğlua Turska slavila 2:1. Strijelac za Armeniju bio je Ozan Kabak koji je nesretno poslao loptu u svoju mrežu.

Armenija je pred svojim navijačima krenula hrabro što im se isplatilo već u 10. minuti. Kamo Hovhannisyan je poslao loptu u sredinu, a Kabak je nes(p)retno poslao loptu pored nemoćnog Merta Günoka na golu. Nisu se Turci prepali ranog vodstva te su brzo uspostavili inicijativu. Dominaciju su naplatili u 34. minuti kada je Kökçü lijepim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora vratio stvari na početak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila je Turska gdje je stala i u drugome dijelu te su zbili Armeniju na njihovu polovicu. Gol je “visio u zraku” od početka nastavka, a napokon je pao u 64. minuti. Enes Ünal je lijepo pronašao Aktürkoğlua koji je mirno matirao Beglaryana za potpuni preokret Turske.

Bio je ovo prvi susret ove dvije ekipe od 2009. kada je također pobijedila Turska. Turci su uz sitne poteškoće uzeli ono po što su došli i preživjeli nezgodno gostovanje u Armeniji i sada čekaju utorak kada na Timsah Arenu u Bursi dolaze brončani iz Katara.

Komentari

Povezano