Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U-20 ženska reprezentacija Sjeverne Koreje osvojila Svjetsko prvenstvo

Azijskim finalom između Sjeverne Koreje i Japana, spuštena je zavjesa na U20 Svjetsko prvenstvo za žene koje se održavalo u Kolumbiji. Reprezentativke Sjeverne Koreje osvojile su naslov golom Il-Son Choe u 15. minuti susreta.

Choe je to bio šesti gol na prvenstvu čime je postala i najbolja strijelkinja natjecanja, ispred Japanke Maye Hijikate i Brazilke Natalije koje su zabile pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Koreja je od prve utakmice djelovala moćno te su apsolutno zasluženo stigle do naslova svjetskih prvakinja. Upisale su svih sedam pobjeda, a na putu do naslova su imale nekoliko velikih pobjeda, uključujući 6:2 protiv Argentine i 9:0 protiv Kostarike u grupnoj fazi te 5:2 u osmini finala protiv Austrije.

Od četvrtfinala su Sjevernokoreanke stale s uvjerljivim pobjedama te su s tri puta s rezultatom 1:0 svladale Brazil, SAD i Japan te stigle do svojeg trećeg naslova svjetskih prvakinja u ovoj kategoriji, nakon što su trijumfalne već bile 2006. te 2016. godine.

Izjednačile su se ovim osvajanjem U20 turnira Sjevernokoreanke s Njemicama i Amerikankama koje su također slavile u tri navrata.

Komentari

Povezano