Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U 30 kola Barcelona je primila 9 golova. Na vrućem gostovanju kod Rayo Vallecana primila je 2

Nakon što su u prethodnih 30 utakmica primili tek 9 golova i time postavili novi rekord kojeg su do tada držali Milan iz ’90-tih i Chelsea iz ’00-tih, Barcelona je stigla na vrući Estadio de Vallecas u madridsko predgrađe i za 53. minute ih primila – 2.

Strijelci su bili dvojica Garcíja, Álvaro u 19. minuti te Fran u 53. minuti, a dvostruki asistent bio je izvrsni mladi napadač na posudbi iz Atlético Madrida, Sergio Camello. To su mu bile 5. i 6. asistencija u sezoni po čemu se izjednačio s Marcom Asensijem i Robertom Lewandowskim na 6. mjestu liste najboljih asistenata La Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je agilni, rastrčani, agresivni i defanzivno odgovorni Rayo Vallecano stigao do svoje 2. pobjede u 11 posljednjih susreta, tokom kojih su ipak narušili svoju dobru formu s početka sezone, koja ih je do početka veljače držala u konkurenciji za europska natjecanja.

Prepustio je Andoni Iraola loptu u izgradnji napada Xavijevoj ekipi i niskim blokom te pritiskao Barcelonine veznjake u trenutku kad su leđima bili okrenuti prema njihovom golu, što im je polazilo za nogom tokom većine susreta, a baš su na taj način i stigli do oba pogotka. Čak 153 posjeda, 20 više od svojeg protivnika, su izgubili Katalonci za 90 minuta igre, a igrači Rayo Vallecana su bili čvršći u duelima i okomitim loptama na brzonoge napadače tražili prostor iza leđa Barcelonine obrane. Posebno su indisponirani večeras bili Pedri i Gavi, no velika promjena nije se dogodila niti s ulaskom Kessiéa i Erica Garcije.

Rezultat je u konačnici mogao biti i veći da su napadači Raya bili koncentriraniji, no onda je individualna kvaliteta Lewandowskog koji je jednu odbijenu loptu zakucao u gol, utakmicu u posljednjim minutama odvela u nemirne vode.

Vode iz kojih su momci iz Vallecasa na kraju ipak isplivali te tako stigli do svoje treće pobjede protiv Barcelone u posljednje četiri međusobne utakmice! Zadnje Barcelonino slavlje protiv Rayo Vallecana bilo je 27. siječnja 2021. godine, a zanimljivo, prije toga su bili u nizu od 14 pobjeda zaredom. Rayo je odlučio stati na kraj nizu…

Komentari

Povezano