Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U fantastičnoj utakmici Juventus slavio protiv Lazia; Vlahović ispisao povijest

Nakon reprezentativne stanke talijanska Serie A nas je počastila s tri derbija, a prvi na rasporedu je bio onaj između Juventusa i Lazija od 15 sati.

“Stara dama” je u dosadašnja tri odigrana kola bila neporažena s dvije ostvarene pobjede i jednim remijem, dok je s druge strane Lazio bio na dva poraza i jednoj pobjedi. Orlovi su tu jedinu pobjedu ostvarili u prošlom kolu na gostovanju kod Napolija te su ovdje tražili nastavak pozitivnog niza s obzirom na loš start prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Furiozno je Juventus otvorio utakmicu te je poveo već u 10. minuti susreta nakon sjajne akcije po desnoj strani koju je završio Dušan Vlahović na asistenciju Manuela Locatellija.

Samo pet minuta kasnije je Juventus bio jako blizu povećanju vodstva, a u glavnoj ulozi je opet bio strijelac prvog pogotka, međutim nakon ubačaja iz kornera, Vlahović je pucao preko gola.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu Lazio je imao u 25. minuti kada je Daichi Kamada pucao pod prečku, međutim Wojciech Sczesny je bio spreman na taj udarac. Samo minutu kasnije je Juventus došao do povećanja vodstva, a strijelac je bio Federico Chiesa na asistenciju Adriena Rabiota. Do kraja prvog poluvremena više nije bilo previše uzbuđenja stoga se na predah otišlo rezultatom od 2:0 za Juventus.

Juventus je odlično krenuo u drugom poluvremenu, a u dva navrata je vratar Lazija Ivan Provedel spašavao svoju ekipu. Najprije je Rabiot na ubačaj Chiese tukao glavom, a Provedel je loptu obranom izbacio u korner. Zatim je nakon kornera glavom pucao Danilo iz blizine, no Provedel je fantastičnom obranom ostavio Lazio i dalje na životu.

Nakon što je Juventus bio blizu trećeg pogotka, Lazio je postao opasniji i okomitiji u nastavku susreta, međutim dugo nisu uspjeli stvoriti nijednu konkretnu šansu.

Lazio se vratio u utakmicu u 66. minuti ponajviše zahvaljujući kardinalnoj grešci obrane Juventusa u predaji lopte. Danilo je poslao okomitu loptu koju je ukrao Kamada te ju je dodao Luisu Albertu, a ovaj je preciznim udarcem zabio za 2:1.

Juventus je instantno odgovorio samo minutu kasnije. Dušan Vlahović je pokazao svoju ekstra klasu kod ovog pogotka. Weston McKennie je poslao dugu loptu koju je Vlahović primio na prsa te ju spustio sebi na desnu nogu i s nekih 16 metara neobranjivo pogodio za 3:1. Vlahović je tako postao prvi igrač u povijesti Juventusa koji je zabio najmanje četiri gola u prve četiri utakmice za Bianconere u dvije uzastopne sezone Serie A.

Ostatak susreta je protekao s pregršt prekršaja i pokojim žutim kartonom. Ritam igre je bio dosta razbijen, no ipak je Juventus bio blizu pogotka u 90. minuti kada je nakon ubačaja s lijeve strane Timothy Weah ostao praktički sam pred golom, no pucao je preko vrata. Do kraja susreta se rezultat više nije mijenjao, a Juventus je sasvim zasluženo pobijedio te barem privremeno zasjeo na prvo mjesto Serie A.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano