Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U hrvatskom dvoboju vratara, Simon Sluga bolji od Dominika Livakovića

U utakmicama Konferencijske lige od 21:00h pratili smo nastupe hrvatskih igrača te vratarski duel Simona Sluge i Dominika Livakovića u Razgradu.

Do prve je pobjede iz četvrtog pokušaja stigla ljubljanska Olimpija, slavivši s 2:0 protiv farskog KÍ Klaksvika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali su Ljubljančani brojčanu prednost na terenu od 62. minute zahvaljujući crvenom kartonu gostujućeg napadača Frederiksberga, u igri je od 63. minute bio i hrvatski veznjak Ivan Posavec. Prvi je gol zabio joker s klupe David Sualehe u 84. minuti, a samo nekoliko minuta nakon na 2:0 povisio još jedan joker Mustafa Nukić, pa su i nade Slovenaca u prolazak skupine još uvijek žive.

U drugoj utakmici skupine, Slovan Bratislava bez Marka Tolića (cijeli susret odgledao s klupe) borio se i izborio za remi protiv francuskog Lillea. Poveli su gosti pogotkom Angela Gomesa u 52. minuti, da bi na konačnih 1:1 izjednačio Aleksandar Čavrić u 81. minuti.

Standings provided by Sofascore

Golovima bogat susret odigrali su islandski Breidablik Kópavogur i belgijski Gent, a goste je do troboda pogurao sjajni 21-godišnji nigerijski napadač Gift Orban kojem je ovo bio drugi europski hat-trick sezone, nakon onog zabijenog poljskom Pogónu u playoffu Konferencijske lige.

U drugoj utakmici skupine između ekipa čije se države trenutno nalaze u ratnim stanjima, Zorya Luhansk je na stadionu u Zaporizhzhiju s 3:1 izgubila od izraelskog Maccabi Tel-Aviva. Poveli su Izraelci 3:0 već u prvom dijelu, da bi Ukrajinci tek u 74. minuti uspjeli zabiti utješni pogodak, a usprkos rezultatski visokoj pobjedi, treba istaknuti njihovog vratara, Panamca Orlanda Mosqueru, koji je upisao čak 13 obrana i ponio titulu igrača utakmice.

Standings provided by Sofascore

Belgijski Club Brugge s 2:0 je bio bolji od švicarskog Lugana, a odlučujući je bio pogodak iz kaznenog udarca u 62. minuti kojeg je realizirao Igor Thiago. Mogao je rezultat biti i veći, no Ferran Jutglä u 85. minuti nije bio precizan iz novog kaznenog udarca, pa je pobjedu i prvo mjesto skupine potvrdio tek Hans Vanaken u 6. minuti sudačke nadoknade.

Podsjetimo, Besiktas ostaje na samo jednom bodu iz 4 utakmice.

Standings provided by Sofascore

Aston Villa je s 2:1 bila bolja od AZ Alkmaara. Nizozemci su poveli golom Pavlidisa u 52. minuti, da bi u 61. minuti izjednačio Diego Carlos, a konačnih 2:1 postavio Ollie Watkins u 81. minuti, čime su Englezi zasjeli na prvo mjesto ljestvice.

Standings provided by Sofascore

Fenerbahce je, nakon 19 pobjeda zaredom s kojima je ušao u prvenstvo, u samo 5 dana doživio dva poraza. Nakon Trabzonspora koji je Fener pobjedio u prvenstvu s 3:2, sada je i bugarski Ludogorets bio bolji s 2:0 na domaćem terenu. Obračun hrvatskih vratara, Simona Sluge na golu Ludogoretsa i Dominika Livakovića na golu gostiju, pripao je bivšem igraču Rijeke. Golove za Ludogorets postigli su Piotrowski u 18. te Cruz u 92. minuti, a Simon Sluga upisao je 2 obrane, za razliku od Dominika Livakovića koji je imao samo jednu. Tim su se rezultatom Bugari vratili u igru za prolazak skupine s bodom zaostatka za danskim Nordjsaellandom.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano