Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U kalendaru skijaške sezone 2023./2024. nema “Snježne kraljice”

Loše vijesti stigle su iz FIS-a za organizatore sljemenske utrke, jer na preliminarnom popisu skijališta koja bi trebala ugostiti najbolje svjetske skijaše i skijašice u idućoj sezoni nema Zagreba. To zapravo i nije preveliko iznenađenje kad se prisjetimo koliko su poteškoća s vremenskim uvjetima imali organizatori u Zagrebu i na ostalim skijalištima koja se nalaze na nižoj nadmorskoj visini.

Vremenski uvjeti posljednjih godina uvelike diktiraju skijašku sezonu, a sve je veći broj utrka na kojima usred zelenih livada gledamo umjetni snijeg koji se prolaskom svakog daljnjeg skijaša ili skijašice sve više topi, a niti zagrebačka utrka nije iznimka. Prošle je sezone tako organizatorski tim uspio “spasiti” snijeg i omogućiti održavanje prve slalomske utrke, no druga slalomska utrka je morala biti otkazana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavlja se pitanje hoće li Zagreb tako nakon 2005. godine po prvi puta ostati bez slalomske utrke na sljemenskom Crvenom spustu čiji je start na 985, a cilj na 785 metara i kojeg su južni vjetar, kiša i tople temperature posljednjih godina činile utrkom na rubu održivosti.

Tako će utrka koja je u prvim godinama privlačila ogroman broj gledatelja, što zbog fantastičnih Janice i Ivice Kostelića, a što zbog ulaganja u marketinške aktivnosti i promociju od pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, vjerojatno ispasti iz kalendara i pitanje je hoćemo li je više vidjeti.

Mala nada za Sljeme i Snježnu kraljicu ostaje u tome da će finalni kalendar utrka za sljedeću sezonu biti objavljen u svibnju, pa očekujemo kako će u međuvremenu krenuti lobiranje i pokušaji da se u kalendaru muške ili ženske sezone ipak pronađe termin za jedinu utrku u blizini glavnog grada neke države.

Komentari

Povezano