Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U neizvjesnoj utakmici osmine finala Lige prvaka RK Zagreb iščupao remi protiv Montpelliera

Večeras se RK Zagreb nakon pet godina vratio u playoff rukometne Lige prvaka, a u osmini finala su u rasprodanoj Areni Zagreb ugostili francuski Montpellier i odigrali neriješenim ishodom 27:27.

Uvodnih 10 minuta je pripalo francuskom predstavniku nakon kojeg je Montpellier imao vodstvo od 4:1. Nakon polovice prvog poluvremena kod obje ekipe su se istaknuli vratari. Matej Mandić je imao 50% uspješnih obrana (5/10), dok je s druge strane Charles Bolzinger bio nešto bolji s 63% uspješnih obrana (5/8), a Montpellier je imao vodstvo od 5:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici je Zagreb na predah otišao u rezultatskom zaostatku od dva gola razlike (13:11) te ni u jednom trenutku u prvih 30 minuta nisu bili u prednosti, a većinski su bili na zaostatku od dva do tri gola razlike.

Drugi dio susreta su Lavovi bolje otvorili te su serijom od 5-3 po prvi put došli u vodstvo (16:15) u 38. minuti susreta. Ipak, vodstvo Zagrebaša nije dugo trajalo. Montpellier je odmah uzvratio mini serijom od 3-0 te se opet vratio na prednost od dva gola razlike (18:16).

Lavovi su se uspjeli vratiti u rezultatski egal dvije minute prije kraja susreta (27:27), čak su došli do pogotka za vodstvo, međutim pogodak Miloša Kosa su suci dosudili kao probijanje što se čini kao vrlo diskutabilna odluka. U pretposljednjem napadu Montpellier nije uspio zabiti gol za pobjedu te se Zagreb uspješno obranio, a utakmica je završila neriješenim rezultatom 27:27.

U redovima Zagreba se istaknuo Zvonimir Srna sa šest postignutih golova, dok su prva imena Montpelliera u ovom susretu bili Diego Simonet i Stas Skube s također po šest pogodaka. Uzvrat se igra za tjedan dana.

Komentari

Povezano